Yükseköğretim Kurulu Başkan Vekili Prof. Kapıcıoğlu’ndan Samsun Üniversitesine Ziyaret

Yükseköğretim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet İsmail Safa Kapıcıoğlu Üniversitemize bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın’dan Samsun Üniversitesinin bugüne kadar yaptığı çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgiler aldı.

Ballıca Kampüsünde başlayan ziyarette Prof. Kapıcıoğlu, Uçuş Akademisi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Uçak Bakım ve Onarım Bölümü, SHY 147 laboratuvarı, SHY 145 bakım laboratuvarı, Samsun Üniversitesi Havaalanı, Dene-Yap Atölyesi ve içinde Makine Mühendisliği öğrenci laboratuvarı olmak üzere çeşitli uygulama atölyelerinde incelemelerde bulundu. Tütün depolarının fakültelere dönüşümünde, eldeki her tür malzemeyi tekrar kullanma ve mekân hafızasını koruyucu yaklaşımı yerinde gördü ve takdirlerini iletti.

Ardından Canik Kampüsüne geçen Prof. Kapıcıoğlu, öncelikle Tıp Fakültesi için planlanan laboratuvar ve derslik alanlarında incelemelerde bulundu. Daha sonra İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesinde (İİSBF) bulunan derslikleri ve Merkez Kütüphanesini ziyaret eden Prof. Kapıcıoğlu, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Çağan, Genel Sekreter Doç. Dr. Salih Kesgin ve bir grup öğretim üyesi ile bir araya gelerek teknoloji odaklı bir üniversitede sosyal bilimlerin hayati rolüne dair fikir alışverişinde bulunuldu.

Daha sonra Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak işlev gören afiliye hastanemiz Samsun Eğitim Araştırma Hastanesine geçen Başkan Vekili Prof. Kapıcıoğlu ve Rektör Prof. Aydın burada Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergin Kariptaş, Başhekim Doç. Dr. Ersin Köksal, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Doğukan Özdemir ve Tıp Fakültesi öğretim üyeleriyle bir araya gelerek istişarelerde bulundu. Toplantı sonunda, kuruluşundan bir yıl gibi kısa sürede Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesinin geldiği aşamanın kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini ifade eden Prof. Kapıcıoğlu, kurulan ikinci bir tıp fakültesinin sağlık noktasında ciddi potansiyele sahip Samsun’a çok büyük katkı sunacağından şüphesi olmadığının altını çizdi.

Ziyaretin sonunda Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın, yol gösterici öneri ve tavsiyelerinden dolayı YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet İsmail Safa Kapıcıoğlu’na şükranlarını ifade etti. Başkan Vekili Prof. Kapıcıoğlu ise üniversitenin eğitim içeriği ve çevre duyarlı çalışmalarından dolayı başta Rektör Prof. Aydın olmak üzere tüm akademik ve idari personele teşekkür etti.