E-posta
[email protected]
Dahili
Santral : 0 (362) 313 0055 – 1041
Genel Sekreterlik : 0 (362) 313 01 04
Yüksek lisans derecesini ve Doktora unvanını Yeditepe Üniversitesinden aldıktan sonra (2015) Dr. Soruç, Sakarya Üniversitesinde Uygulamalı Dilbilim üzerine dersler vermiştir. Sakarya Üniversitesinde çalışırken aldığı davet üzerine bir dönem misafir araştırmacı olarak Oxford Üniversitesinde bulunmuş (2016) ve burada yaptığı çalışması Oxford Üniversitesi yayınlarından ELT Journal isimli dergide makale olarak yayımlanmıştır (2018). Doktora sonrası Kariyer Geliştirme Programı kapsamında başvurduğu TUBITAK 3501 projesi kabul almıştır.
2017 senesinde aldığı iş teklifi üzerine İngiltere’ye taşınan ve Bath Üniversitesinde dilbilim alanında lisansüstü eğitim vermeye başlayan Prof. Dr. Adem Soruç, yurt dışında 30 yüksek lisans tezi yönetmiş ve alanında uzman iki doktora öğrencisi yetiştirmiştir. Eğitim-Öğretim, Araştırma ve Yönetim alanlarından oluşan Bath Üniversitesi Kariyer Geliştirme Programı kapsamında aldığı eğitimini başarılı ile tamamlamış, bu dönemde yazmış olduğu bitirme projesi üniversitedeki en iyi rapor ödülünü almıştır (2020) ve uluslararası geçerliği olan Birleşik Krallık Yükseköğretim Daimi Akademi Üyesi unvanını almıştır (2020). Bölüm başkanı olarak COVID-19 döneminde idareci olarak gösterdiği üstün performansı nedeniyle Bath Üniversitesi Yönetim Kurulu tarafından Yılın Ödülüne layık görülmüştür (2021).
2022 senesinde yurt dışından dönerek Samsun Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık bölümünde çalışmaya başlayan Prof. Dr. Soruç, uygulamalı dilbilim ve dil-beyin ilişkisi üzerine araştırmalar yapmaktadır. Göz hareketlerini izleme yöntemiyle dil öğrenimi üzerine bilişsel veri toplamayı amaçladığı kabul alan TUBITAK 1001 projesi (2023) ve bir milyon TL’nin üzerindeki bütçesiyle Samsun Üniversitesi Göz Hareketlerini İzleme Merkezinin kurulmasını sağlamıştır.
Son yıllarda yapmış olduğu ondan fazla nicel ve nitel araştırma makalesi uluslararası alanda saygın ve etki faktörü yüksek Q1 düzeyinde/SSCI indeksli birçok farklı dergide yayınlanmıştır. Dil öğretiminde bireysel öğrenme farklılıklarının rolü üzerine kaleme aldığı Palgrave, Macmillan Yayınevi tarafından yayımlanmış (2020) ortak yazarlı ilk kitabı (monograph) binden fazla üniversite kütüphanesinde kaynak kitap olarak kullanılmaktadır.