Samsun Üniversitesi’nde Kalite Yönetim Sistemi Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi

Samsun Üniversitesi; ISO  9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Standardı kapsamında; Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yapılacak olan dış tetkik çalışmalarını hazırlayarak, açılış toplantısını gerçekleştirdi.

28-29Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek olan dış tetkik çalışmalarının açılış toplantısı  Samsun Üniversitesi 100.Yıl Konferans Salonunda yapıldı.

Toplantıya Samsun  Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Mahmut AYDIN, TSE’de görevli Erol Kaygı, Adnan Bahadır, Nuray Balaban, Emel Özcan, Samsun Üniversitesi  Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Selahattin Kaynak, Genel Sekreter Doç. Dr. Salih Kesgin ve akademik, idari birim yöneticileri katıldı.

ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi (KYS)

ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi (KYS), dünyanın önde gelen kalite yönetim standardı olarak uluslararası kabul görmüştür ve dünya genelinde 170’den fazla ülkede bir milyondan fazla kuruluş tarafından uygulanmaktadır.

Standardın amacı, kurumlara ,şirketlere, müşteri hizmetleri ve teslimat imkanları konusunda mükemmelliğe ulaşmayı sağlarken aynı zamanda ürünlerine ilişkin yasal ve düzenleyici gereklilikleri karşılamalarına yardımcı olmaktır. Bu standart, performansı artırmak için bir organizasyonun tamamında veya belirli bir alanda, tesiste veya departmanda kullanılabilmektedir.