30 Ağustos Coşkusu Samsun Üniversitesi Standında Yaşandı

Haberler - 1 gün önce

Samsun Üniversitesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında diğer devlet kurum ve kuruluşlarıyla birlikte Samsun’da bir stant açarak çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinlikler, ziyaretçilere hem eğitici hem de eğlenceli anlar yaşattı.
Standın en ilgi çeken etkinliklerinden biri, çocuklar için düzenlenen yüz boyama etkinliğiydi. Coğrafya Bölümü Yüksek Lisans öğrencileri Aslı Öztürk ve Derya Akay tarafından gerçekleştirilen bu etkinlikte, küçük çocukların yüzleri birbirinden renkli ve eğlenceli figürlerle boyandı. Çocuklar, yüzlerinde taşıdıkları sevimli maskelerle gün boyunca keyifli vakit geçirdi.
Bilim meraklıları için düzenlenen “Bilim Temalı Bilgi Yarışması” ise oldukça çekişmeli geçti. Samsun Üniversitesi Astronomi Topluluğu tarafından organize edilen yarışmada, katılımcılar bilimsel sorulara yanıt vererek kıyasıya yarıştı. Yarışmanın sonunda kazananlara Samsun Üniversitesi tarafından kitaplar hediye edilerek, bilimsel bilgiye verdikleri önemden dolayı ödüllendirildiler. Bu etkinliğin yanında, tarih meraklıları için özel olarak hazırlanan “30 Ağustos Temalı Bilgi Yarışması” da dikkat çekti. Tarih Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Kübra Aksu’nun önderliğinde gerçekleştirilen bu yarışma, 30 Ağustos Zaferi’nin tarihsel önemini hatırlatırken, katılımcılara tarihi bilgilerle dolu bir deneyim sundu.
Ayrıca, “Yapay Zekâ ile Robot Kol Kullanımı” ve “Atık Malzemelerden Yeryüzü Şekilleri Üretme” gibi teknoloji ve çevre odaklı etkinlikler de büyük ilgi gördü. Yazılım Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencisi İbrahim Demirok tarafından sunulan “Yapay Zekâ ile Robot Kol Kullanımı” etkinliğinde, ziyaretçiler yapay zekâ teknolojisinin robotik uygulamalarını yakından inceleme fırsatı buldu. Coğrafya Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Derya Akay tarafından düzenlenen “Atık Malzemelerden Yeryüzü Şekilleri Üretme” etkinliğinde ise katılımcılar, geri dönüştürülebilir malzemelerden doğal yeryüzü şekillerini yeniden yaratma imkânı buldular.
Gökyüzü meraklıları için “Teleskop ile Gökyüzü Gözlemi” ve “Hubble Teleskop Maketi Yapımı” etkinlikleri düzenlendi. Astronomi Topluluğu‘nun organize ettiği bu etkinliklerde, ziyaretçiler teleskopla gökyüzünü gözlemledi ve Hubble teleskopunun bir maketini yaparak uzay bilimlerine olan ilgilerini pekiştirdiler.
Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü’nden Arş. Gör. Fatih Saraç tarafından gerçekleştirilen “Modern Hava Araçları” ve “Modern Uzay Araçları” etkinlikleri de katılımcılar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Bu etkinliklerde ziyaretçilere, modern hava ve uzay araçlarının teknolojileri tanıtıldı ve mühendislik harikaları hakkında bilgi verildi.
Son olarak, “Samsun Üniversitesi Logosu Puzzle” etkinliği ile katılımcılar, üniversitenin logosunu parçalardan bir araya getirme keyfini yaşadı. Coğrafya Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Aslı Öztürk ve Tarih Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Kübra Aksu tarafından düzenlenen bu etkinlikte, ziyaretçiler takım halinde çalışarak eğlenceli bir şekilde Samsun Üniversitesinin logosunu tamamladılar.
Samsun Üniversitesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlediği bu etkinlikler, bayram coşkusunu bilim ve sanatla buluştururken, ziyaretçilerin hafızalarında unutulmaz anılar bıraktı.

Öğrenci Destek