Üniversitemizden TEKNOFEST 2023’te Muhteşem Başarı: 3 Şehir 11 Ödül

Üniversitemiz öğrenci takımları, 2023 yılı TEKNOFEST yarışmalarında 4 Birincilik, 2 İkincilik, 1 Üçüncülük, 3 Performans Ödülü ve 1 En İyi Girişim Ödülü olmak üzere toplamda 11 ödül kazanarak festivale damgasını vurdu.

Toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı, Türkiye’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon haritasını yeniden çiziyor. Bu haritada öne çıkan yıldızlardan biri de hiç şüphesiz üç farklı şehrimizde düzenlenen yarışmalarda toplam 11 ödül kazanma başarısı gösteren Üniversitemiz oldu.

Türkiye’nin Teknoloji Haritasında Yeni Adresi: Samsun Üniversitesi

Üniversitemiz, “Nitelikli Toplum Nitelikli Üniversite” ilkesi doğrultusunda uygulamayı odak noktası yapan nitelikli eğitimle, Cumhuriyetimizin 100. yılında İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleşen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde dikkat çekici bir başarıya imza attı.

Rekabetin yoğun olduğu zorlu yarışmalarda ter döken takımlarımız, özgün projeleriyle büyük özveri ve iş birliği ile İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilen TEKNOFEST 2023 etkinliklerimde; 4 Birincilik, 2 İkincilik, 1 Üçüncülük, 3 Performans Ödülü ve 1 En İyi Girişim Ödülü olmak üzere toplamda 11 ayrı ödül kazanarak festivale damgasını vurdu. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen yarışmalarda 8 ödül kazanan Üniversitemiz, Ankara Etimesgut Havalimanında 30 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında düzenlenen etkinliklerde 2 ödül, İzmir Çiğli Havalimanında ise 27 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışmalardan ise 1 ödülle dönerek, TEKNOFEST’te önemli bir başarıya imza attı.

TEKNOFEST İstanbul’da 8 Ödüle Layık Görüldü

İlk durak olan İstanbul Atatürk Havalimanı, 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında teknoloji meraklılarını ağırladı. Üniversitenin enerjik ve başarılı yarışma ekipleri, burada katıldığı birçok kategoride rakiplerini geride bırakarak 8 farklı ödül kazanmayı başararak; robotikten yapay zekaya, havacılıktan siber güvenliğe kadar geniş bir yelpazede gösterdikleri üstün performansla, İstanbul ayağında büyük bir başarıya imza attılar.

TEKNOFEST Ankara’da 2 Ödül

30 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında Başkent Ankara’nın ev sahipliği yaptığı Teknofest, ülkenin dört bir yanından gelen binlerce yarışmacıyı ağırladı. Üniversitemiz burada da enerjisiyle, bilgisiyle ve inovatif fikirleriyle öne çıktı. Teknoloji takımları bu etkinlikte de roket yarışmalarında 2 değerli ödülle Samsun’a dönüş yaptı.

TEKNOFEST İzmir’de Zirvede Yer Aldı

Son olarak, 27 Eylül-1 Ekim tarihlerinde Ege’nin incisi İzmir’in Çiğli Havalimanı, TEKNOFEST’in muhteşem finaline ev sahipliği yaptı. Üniversitemiz, burada da katıldığı yarışmalarda başarısını konuşturarak 1 ödül daha kazandı.  Bu üç şehirde toplamda 11 ödül kazanan üniversitenin başarısı, teknoloji ve inovasyon alanında Ülkemizi uluslararası platformlarda temsil edecek genç yeteneklerin yetiştiğinin en büyük göstergesi oldu.

Rektör Aydın: “Üniversitemiz, Bilim Ve Teknolojide Daima İleriye Doğru Yürüyor”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın TEKNOFEST yarışmalarına katılan tüm ekipleri tebrik ederek: “TEKNOFEST 2023’ün ardından, göğsümüzü kabartan bir başarıya imza atan tüm öğrencilerimizi, onları destekleyen değerli akademik danışman hocalarımızı ve öğretim elemanlarımızı en içten duygularımla tebrik ediyorum. Bu başarı, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemize adını veren merhum Özdemir Bayraktar’ın sloganlaştırdığı “birilerinin yurt dışına bağımlı olma zorunluluğu, milletimize olan sorumluluğumuzun önüne geçemez” ilkesini kendine rehber edinen Samsun Üniversitesi’nin ‘Nitelikli Toplum İçin Nitelikli Üniversite’ vizyonu doğrultusunda attığı emin adımların bir yansımasıdır. TEKNOFEST, ülkemizin yerli ve milli teknoloji oluşturma konusunda potansiyelini ortaya koyan, gençlerimizin bu alanda neler başarabileceğini tüm Türkiye’ye ve dünyaya gösteren bir platformdur. Bu platformda Samsun Üniversitesi olarak yer almaktan ve bu başarıyı elde etmekten büyük bir gurur duyuyoruz. Üniversitemizin benimsediği ‘Duvarsız Üniversite’ modeli, bilginin sadece sınıflarda değil, hayatın her alanında üretildiğini, paylaşıldığını ve uygulandığını gösteriyor. TEKNOFEST’teki başarımız, bu modelin doğru ve etkili olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Son olarak, bu başarının arkasında yatan emek, azim ve vizyon için tüm öğrenci ve akademisyenlerimize teşekkür ediyorum. Samsun Üniversitesi, teknoloji ve bilimde ulusal ve uluslararası arenada daha birçok başarıya imza atmaya devam edecektir.” açıklamasında bulundu.

İşte Üniversitemizin TEKNOFEST 2023’teki başarıları:

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST 2023, 27 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşti. Öğrencilerimiz, çeşitli kategorilerde sundukları yenilikçi projelerle büyük bir başarı elde etti. Bu ödüller şu şekildedir:

Makine İmalatı ve Otomotiv Kategorisi: Türkiye 1’inciliği

Makine Mühendisliği Bölümü Öğrencisi: Erkan Öztürk

Danışman: Dr. Öğr. Üyesi Emine Feyza Şükür

Savunma Uzay ve Havacılık Kategorisi: Türkiye 1’inciliği

Yazılım Mühendisliği Bölümü Öğrencisi: Sena Nur Eren

Danışman: Doç. Dr. Muammer Türkoğlu

SAMÜELAR Takımı

Elektrikli Araç Kategorisi: Türkiye 1’inciliği (Yerlilik)

Elektrikli Araç Kategorisi: Türkiye 3’üncülüğü (Performans)

Takım Danışmanı: Dr. Tuncay Soylu