Samsun Üniversitesi’nde Oryantasyon Günleri Gerçekleştirildi

2023-2024 Akademik Yılında Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilerimiz için Ballıca, Canik kampüslerimizde ve Kavak MYO’da oryantasyon programları düzenlendi. Yeni öğrencilerimizin üniversite hayatına ve kampüs kültürüne hızlı adapte olması amacıyla hazırlanan oryantasyon programında; dersler dışında öğrencilerin faydalanabileceği alanlar, başvuru noktaları, kulüpler, spor ve sosyal tesisler, laboratuvarlar, kütüphaneler, idari birimlerin işleyiş şekli ve öğrencilerin bu birimlerden nasıl destek alabilecekleri konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

Samsun Üniversitesi Ballıca ile Canik Kampüsü ve Kavak Meslek MYO’da düzenlenen programlarda; Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ali Bilgin Ballıca Kampüsü, Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Canik Kampüsü, Prof. Dr. Salih Kesgin Kavak MYO’da yeni öğrencilerimize Üniversitemiz hakkında bilgi verdiler.

Rektör Yardımcılarımızın konuşmalarının ardından Üniversitemizde gerçekleştirilen oryantasyon programları kapsamında yeni öğrencilerimizin Üniversitemize ve kampüs yaşamına uyum sağlamalarını kolaylaştırmak ve üniversitenin yapısına ve olanaklarına hızla adapte olmalarına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen oryantasyon eğitiminde; Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı,  Yabancı Diller Bölümü ve Psikoloji Bölümü yetkilileri verdikleri hizmetler ile ilgili öğrencilerimize detaylı bilgiler aktardılar.