Üniversitemiz TSE ISO 10002 Paydaş Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi’ni Aldı

TSE-ISO 10002 Paydaş Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi, Üniversitemiz Senato Salonu’nda düzenlenen törenle TSE Karadeniz Bölge Müdürü Erol Kaygı tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Aydın’a takdim edildi. Törene Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Bilgin, Prof. Dr. Salih Kesgin, Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Genel Sekreter Doç. Dr. Adem Soruç, TSE Karadeniz Bölge Müdürü Erol Kaygı, fakülte dekanları, daire başkanları, akademik ve idari personeller katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Aydın törende yaptığı konuşmada üniversitenin sadece eğitim ve öğretimde değil, idari süreçlerde de başarılı olması gerektiğini vurgulayarak, TS-ISO 10002 Paydaş Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi’nin bu başarıyı simgelediğini belirtti. Rektör Aydın şunları söyledi: “Samsun Üniversitesi olarak yeni bir üniversiteyiz ve kaliteyi önceliyoruz. Bu tür belgelerin alınması çok önemli bir başarı ama belgelerin alındıktan sonra başarının devam etmesi gerekiyor. Çalışmalarımızı, kontrol ederek geliştirmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda uygulamaya geçirdiğimiz Samsun Üniversitesi İletişim Merkezi (SİMER), öğrencilerimizin ve personellerimizin taleplerini ivedilikle çözebilmemiz konusunda düzenli bir akış sağladı. SİMER ile öğrencilerimizin ve personellerimizin taleplerini hemen gündeme alarak çözüme kavuşturduk. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ederim. Sistemsel bir başarı ortaya koyduk.”

TSE olarak Samsun Üniversitesi’ni tebrik ettiklerini ifade eden, TSE Karadeniz Bölge Müdürü Erol Kaygı ise, Samsun Üniversitesi’nin paydaş memnuniyetini önceleyen proje ve çalışmalarından övgüyle bahsederek, Üniversitemizde başarıyla uygulamaya geçilen SİMER uygulamasının önemine dikkat çekti. Kaygı, konuşmasında SİMER uygulamasının öneminin güvenli, erişilebilir ve sürdürülebilir olmasından kaynaklandığına vurgu yaparak, SİMER uygulamasının diğer üniversiteler için de örnek olacağını ifade etti. Erol Kaygı ayrıca Ballıca Kampüsünde havacılık alanında gerçekleştirilen projeleri ve endüstriyel miras olarak kabul edilen tütün kurutma depolarını modern ve işlevsel mekânlara dönüştürme sürecini de muhteşem olarak nitelendirdi.

Konuşmaların ardından TSE Karadeniz Bölge Müdürü Erol Kaygı Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Aydın’a TSE ISO 10002 Paydaş Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesini takdim etti. Tören hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.