SAMÜ’ den 11 Kasım “Milli Ağaçlandırma Günü” ne Destek

Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Canik ve Ballıca yerleşkelerinde Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde düzenlenen “Milli Ağaçlandırma Günü “11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes” kampanyasına katılarak 7000 fidan dikimi gerçekleştirdi.

Ekinlikte konuşan Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, “Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bugün ülkemizin yarınlarına nefes olacak 11 milyon ağaç dikilecek. Bizde Samsun Üniversitesi olarak, akademik ve idari personelimiz ve öğrencilerimizle birlikte Canik ve Ballıca yerleşkelerimizde7000 fidanı toprakla buluşturuyoruz. 11 Kasımın Milli Ağaçlandırma Gününde dikeceğimiz fidanlar ile gelecek kuşaklara daha yeşil bir Türkiye, daha yeşil bir Samsun bırakacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, 19 Mayıs Kaymakamı Yavuz Güner, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aydın Mısırlıoğlu ve Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Genel Sekreter Doç. Dr. Salih Kesgin, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Demir, Sivil Havacılık Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Emin Erdem Maraş, Samsun 19 Mayıs İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Demirkol ve ilçe protokolü, SAMÜ öğretim üyeleri, idari personel ve öğrencilerin yoğun katılımıyla “Bugün Fidan Yarın Nefes” kampanyası kapsamında Canik, Ballıca ve Kavak yerleşkelerinde fidan dikimi yapıldı. Etkinliğe katılanlar farklı türden fidanları dikerek SAMÜ kampüslerinin yeşil atmosferine katkıda bulundu.