SAMÜ’de Sıfır Atık Projesi “Farkındalık ve Bilinçlendirme Eğitimi” gerçekleştirildi.

Samsun Üniversitesi’nde (SAMÜ) Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığının himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan Sıfır Atık Projesi “sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir kalkınma” anlayışı kapsamında Farkındalık ve Bilinçlendirme Eğitimi gerçekleştirildi.

Samsun Üniversitesi’nde sıfır atık farkındalığının oluşturulması ve uygulanması için Sıfır Atık Proje Koordinatörleri Dr. Öğr. Üyesi Sema Arıman ve Dr. Öğr. Üyesi A. Güralp Ural tarafından Canik, Ballıca ve Kavak kampüslerinde eğitimler gerçekleştirildi. Düzenlenen bu eğitimler ile öğrenci, öğretim elemanı ve idari çalışanlara, sürdürülebilirlik farkındalığının oluşturulması, atık miktarının azaltılması ve atık yönetimi konusunda bilgilendirme yapıldı.  Eğitimler sırasında, katılımcılara Sıfır Atık Projesi kapsamında şu ana kadar Üniversitede yapılan çalışmalar paylaşıldı.

Proje koordinatörleri, Samsun Üniversitesi’nin bütün kampüs ve birimlerinde mevcut durum tespiti ve ihtiyaç analizlerinin yapıldığını, her proseste geri dönüştürülebilen (kağıt, cam, plastik ve metal) atıkların ve organik/diğer atıkların da ayrı toplanabilmesi için atık kumbaraların temin edilerek uygun alanlara yerleştirildiğini, geçici depolama alanlarının planlanmasının yapıldığını belirtti. Eğitimlerde “Sıfır Atık Projesi” nin etkin ve verimli yürütülebilmesinde en önemli paydaşımız olan öğrencilerin katılımının son derece önemli olduğunu ve her kampüste odak gruplarının ve temas noktalarının oluşturulmasının gerçekleştirileceği ve bunun önemsendiği ifade edildi