Samsun Üniversitesinde “Sıfır Atık ve Seramik Sergisi” Düzenlendi

Samsun Üniversitesi Kavak Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Mimari Restorasyon Programı öğrencileri tarafından “Sıfır Atık ve Çini Sergisi” gerçekleştirildi.

6-7 Haziran 2024 tarihlerinde Kavak Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde düzenlenen serginin açılışı, Kavak Kaymakamı Erdem Karanfil, Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Kesgin, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Bilal Sungur, Samsun Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Dr. Ali Sarıalioğlu, Kavak İlçe Jandarma Komutanı Ali Rıza Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Selim Kurtoğlu, Kavak Yerel Eylem Grubu Başkanı Ebru Akman, Kavak Gençlik Merkezi Müdürü Deniz Koçak, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tamer Aslan, seramik ve cam sanatçısı Aslıhan Turna, 40 Sanat Atölyesi kurucusu Yasemin Şengezen, Kavak Sanayici İş İnsanları Yöneticileri ve Akademisyenleri Derneği Başkanı Serdar Yerişkin, İlkadım Kavaklılar Derneği Başkan Yardımcısı Bahar Tarım ve çok sayıda akademisyen ve ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmalarıyla devam eden programda sıfır atık konusuna dikkat çekilirken, seramik ve çini sanatının tarihteki yeri ve önemi hakkında paylaşımlar yapıldı. Mimari Restorasyon Programı öğretim görevlisi Şule Karacalar konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Sanatın insan yaşamındaki ve insanlığın gelişimindeki önemi oldukça büyük. Samsun Üniversitesi olarak geleneksel sanatımız olan seramik ve çini sanatının Türk sanatındaki yeri ve önemini öğrencilerimize tanıtmayı ve bu sanatın uygulamasını yaptırmayı çok kıymetli buluyorum. Dünyamızın kanayan yarası olan Sıfır Atık sergisi kapsamında ise atıkların ve işlevini yitirmiş malzemelerin yeniden nasıl sanat objesine dönüştüğünü ve bu farkındalığı öğrencilerin zihninde oluşturmayı üniversitemiz ve ülkemizin kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Sözlerimi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleriyle tamamlamak istiyorum: “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.
Açılış konuşmalarının ardından sergi açılışı ve eserlerin ziyaret edilmesiyle devam eden programda jüri üyeleri her iki kategoriden eserleri değerlendirerek ödül almaya hak kazanan katılımcıları belirledi. Ödül töreni ve belge takdimlerinin gerçekleştirilmesiyle etkinlik son buldu. Sergi 7 Haziran Cuma günü de tüm ziyaretçilere kapılarını açık tutacaktır.

Aday Öğrenci

Canlı Destek