Samsun Üniversitesi Yüksek Lisans ve Doktora Başvuruları Başladı

Üniversitemiz 2022-2023 güz döneminde lisansüstü programlarına öğrenci alımı için duyuruya çıktı. Tezli yüksek lisans kapsamında Biyomedikal Mühendisliği, Coğrafya, Ekonomi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Kamu Yönetimi, Makine Mühendisliği, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Uçak ve Uzay Mühendisliği, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Yazılım Mühendisliği; doktora kapsamında Makine Mühendisliği ile Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik; tezsiz yüksek lisans kapsamında ise Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret programlarına başvurular alınacaktır.

Adayların başvuru sırasında ve sonrasında sorun yaşamamaları için yayınlanan başvuru kılavuzunu ve duyuruları takip etmeleri önerilmektedir. Şahsen ya da posta yoluyla başvurular kabul edilmeyecek olup sadece online başvuru sistemi üzerinden başvurular kabul edilecektir.

Lisansüstü programlara başvuru takvimi, koşul ve kontenjanların bulunduğu ilan metnine https://lisansustuegitim.samsun.edu.tr adresinden ulaşılabilmektedir. Ayrıca adaylar başvurular ile ilgili sorularını [email protected] mail adresinden sorabilirler.

Başvuru Tarihleri

18 Temmuz 2022 – 27 Temmuz 2022 (Tezli Yüksek Lisans ve Doktora)

18 Temmuz 2022 – 31 Temmuz 2022 (Tezsiz Yüksek Lisans)

Başvuru Koşul ve Kontenjanları