Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın’ın Polis Haftası Kutlama Mesajı

Kuruluşundan bugüne aziz milletimizin can ve mal güvenliğinin teminatı olan Türk Polis Teşkilatı, kamu güvenliğinin ve düzeninin sağlanması için çok önemli gayret ve hizmetlerde bulunmuştur. Bugün 175. kuruluş yıl dönümünü büyük bir gurur ve mutlulukla kutladığımız Emniyet Teşkilatımız, 10 Nisan 1845 yılında kurulmuştur.

175 yıldır her zaman ve her şartta milletimiz nezdinde huzur ve güvenliği sağlamak için var gücüyle çalışan Türk Polis Teşkilatı, gösterdiği özen ve verdiği olağanüstü hizmetler ile milletimizin gönlünde adeta taht kurmuştur. Son günlerde yaşadığımız Covid-19 salgını kapsamında gerek ihtiyacı olanlara ulaştırdığı yardımlarla gerekse salgının önlenmesi için verdiği amansız mücadeleyle görevini fedakarca yerine getiren Emniyet Güçlerimiz, toplumumuzun her kesimine şefkat elini uzatarak koşulsuz bir şekilde milletimizin yanında yer aldığını ve kara gün dostu olduğunu göstermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle yeri geldiğinde canını hiçe sayarak canla başla çalışıp zor günlerin atlatılması için çalışan Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 175. yıl dönümü ve Polis Haftası nedeniyle, ülkemizin huzurunun korunması ve güven ortamının oluşturulması için emek veren tüm Emniyet Mensuplarımızı minnet ve en kalbi duygularla tebrik ediyorum. Bugüne kadar yürütülen her türlü mücadelede şehit düşen polislerimizi rahmet, gazilerimizi şükranla anıyorum. Yaşadığımız bu zor günlerde görevlerini ifa etmeyi sürdüren Emniyet Güçlerimize ise başarılar diliyorum.

Prof. Dr. Mahmut Aydın