Rektör Aydın: Bugünlerde Herkesi Vaktini Verimli Geçirmeye Davet Ediyorum

Verimliliği ve verimliliğin önemini hatırlatmak amacıyla kutlanan  Verimlilik Haftası,  tüm yurtta verimlilik bilincinin kamuoyuna benimsetilmesi amacıyla 17 Nisan’ı içine alan haftada kutlanmaktadır. Ülkelerin refah düzeylerini ve rekabet güçlerini artırmada anahtar bir kavram olan verimlilik, bir bilinç meselesidir. Bu bilinç toplumun her kesiminde, her ferdinde oluşturulmalı ve yaygınlaştırılmalıdır. Verimlilik, sadece israftan uzak durmak değil aynı zamanda kaynakları ve zamanı etkin ve verimli bir biçimde değerlendirmeyi de kapsamaktadır. Bugünlerde insanlık ailesi olarak yaşadığımız COVİD-19 salgını da kaynakların verimli kullanılması konusunda bizlere önemli dersler vermektedir. Özellikle sağlık alanında kullanılan malzemelerle gıda ürünlerinin birbirimizin hak ve hukukunu gözetme bilinciyle verimli kullanımına dikkat çekilen bugünlerde tüketimimize dikkat etmemizin gerekliliği ön plana çıkmaktadır. Ayrıca vaktimizin önemli bir çoğunluğunu evlerimizde geçirmek durumunda kaldığımız pandemi günlerinde zamanımızı verimli kullanmak hem bizim hem de ülkemizin gelişimi için önem taşımaktadır. Bu vesileyle Verimlilik Haftasını en kalbi duygularımla kutlar; başta eğitimlerini uzaktan eğitim yöntemiyle sürdüren öğrencilerimiz olmak üzere herkesi daha çok okumaya ve tefekkür etmeye davet ederim.

Prof. Dr. Mahmut Aydın