Samsun Üniversitesi, Paydaş Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi’ni Aldı

Üniversitemizde TS ISO 10002:2018 Belge Yenileme Tetkiki Başarıyla Tamamlandı. Türk Standartları Enstitüsü Belgelendirme Başkanlığı tarafından 28-29 Eylül 2023 tarihlerinde Üniversitemizde TS ISO 10002:2018 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belge Yenileme Tetkiki gerçekleştirildi. Üniversitemiz ISO 10002:2018 Paydaş Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi’ni aldı.

TS ISO 10002:2018 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belge Yenileme Tetkiki sonuç toplantısı Samsun Üniversitesi Rektörlük Şehir Ofisinde gerçekleştirildi. Toplantıda başarı ile tamamlanan dış tetkikte Üniversitemizin standartlarda belirtilen şartları sağladığı ortaya konuldu.
Toplantıya Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Ali Bilgin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Salih Kesgin, Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Genel Sekreter Doç. Dr. Adem Soruç, TSE Karadeniz Bölge Müdürü Erol Kaygı, Baş Tetkikçiler Tuncay Çimen, Murat Altınok ve akademik, idari birim yöneticileri katıldı.

Rektör Aydın: “Üniversitemizde Değişim ve Dönüşüm Süreci Başarıyla Devam Ediyor”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, üniversitelerin bilgi ve iletişim çağına uygun olarak hızlı bir değişim ve dönüşüm içinde olduğuna dikkat çekerek, “Üniversitelerin bilgi ile olan ilişkisi çok farklı perspektifleri içerir. Günümüzde üniversiteler artık yeni nesil üniversite olarak tanımlanıyor Bu ifade aynı zamanda ilgiyi üreten ve AR-GE çalışmaları yapan vizyon ve misyonu da bünyesinde taşıyor. Samsun Üniversitesi de 5. Yılında gelişmeye ve dönüşmeye açık bir yapı oluşturarak, eksiklikleri bir an önce gidermeyi kendisine hedef edinmiştir. Bu bağlamda Üniversitemiz, tüm birimlerinde profesyonelleşme amacıyla hareket etmenin vizyonerliğine sahiptir. Bu anlayışımızın sonucunda ISO 10002:2018 Paydaş Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi’ni almış olmamız, Samsun Üniversitesi ailesinin ortak başarısının sonucudur.” açıklamasında bulundu.

Toplantıda konuşma yapan TSE Karadeniz Bölge Müdürü Erol Kaygı, Samsun Üniversitesi’nin ISO 10002:2018 Paydaş Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesini almış olmasından dolayı başta Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Aydın olmak üzere, tüm Samsun Üniversitesi personeline tebriklerini iletti. Kaygı, yaptığı açıklamada Samsun Üniversitesini oluşturan birimlerin tüm altyapısal gerekliliklerini sağlayarak, süreç yapılarında büyük başarı sağladıklarını belirtti. Kaygı ayrıca, Samsun Üniversitesinin tarihi ve doğal güzelliklerini koruyarak endüstriyel miras olarak kabul edilen tütün kurutma depolarını modern ve işlevsel mekânlara dönüştürme çabalarından da övgüyle bahsetti.