Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Aydın’ın Akademik Yıl Açılış Mesajı

Samsun Üniversitesi olarak 2020-2021 eğitim-öğretim yılımıza bugün itibarıyla başlıyoruz. Bugün yeni bir döneme başlamanın heyecanını yaşıyoruz ancak tüm insanlık ailesini etkileyen pandemi nedeniyle maalesef bu dönemde yüz yüze olarak buluşamıyoruz. Bizler yine de heyecanımızı kaybetmeden faaliyetlerimizi sürdürmeliyiz. Çünkü bu zor dönem ile ancak motivasyonumuzu kaybetmeden hedeflerimize yürüyerek mücadele edebiliriz. Ayrıca pandeminin ilk başladığı dönemde uzaktan eğitim konusunda ilk harekete geçen ve süreci başarıyla yürüten üniversiteler arasında yer aldık. Birçok üniversitede uzaktan eğitim merkezi bulunmazken, yeni kurulmuş olmasına rağmen Samsun Üniversitesi  (SAMÜ) olarak uzaktan eğitim merkezi kurarak altyapı çalışmalarına yoğunlaştık. Hem öğrencilerimiz hem de akademisyenlerimiz artık uzaktan eğitim konusunda daha tecrübeli, bunun yararını hem bugün hem de önümüzdeki dönemde daha da iyi göreceğiz. Online öğretimin daha sağlıklı ve verimli yapılabilmesi için alt yapımızı güçlendirmeye devam edeceğiz.

2020-2021 eğitim-öğretim yılımızın Nitelikli Toplum İçin Nitelikli Üniversite ufkuyla çalışmalarını sürdüren Üniversitemizin akademik ve idari personeli, öğrencileri başta olmak üzere bizlere güvenip evlatlarını emanet eden aileler ve Samsunumuz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz eder, en kısa zamanda yüz yüze eğitimde buluşabilmeyi temenni ederim.

Prof. Dr. Mahmut Aydın