Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut AYDIN’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde Türk milletinin cephede ve cephe gerisinde çok büyük mücadeleler vererek elde ettiği Türk istiklali, 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet ile taçlandırılmıştır. Binlerce yıllık tarihi geçmişi ve devlet tecrübesi olan aziz Türk milleti için Cumhuriyet’in ilanı; kökü derinlerde, gözü gelecek yüzyıllarda yeni bir başlangıç demektir. İstiklal Savaşı’nın zaferleriyle Türk milletine yeni ufuklar açılmış, Osmanlı Devleti’nden devralınan muasır medeniyetler seviyesine ulaşma gayretleri Türkiye Cumhuriyeti’yle yeni bir ivme kazanmıştır. Yirminci yüzyılda küresel çapta yaşanan savaşlar, siyasi kırılmalar, ekonomik ve toplumsal çalkantıların etkileriyle mücadele eden Türkiye, istiklalini ve Cumhuriyet değerlerini muhafaza etmekle kalmamış, her alanda önemli atılımlara imza atmıştır.

Bugün 100. yılını gururla kutladığımız Cumhuriyetimiz, milletimizin Anadolu’daki bin yıllık varlığını, geçen yüzyılın kazanımlarıyla yeni bir evreye taşımaktadır. “Türkiye Yüzyılı” ifadesinde anlam bulan ülkemizin dünyanın önde gelen güçlerinden biri olma hedefi, başta gençlerimiz olmak üzere milletimizin her bir ferdinin inanç ve gayretiyle mümkün olacaktır. Sizleri dünya dengelerinin yeniden şekillendiği bu önemli dönemeçte Türkiye’nin kutlu ve tarihi misyonunun hayata geçirilmesine omuz vermeye davet ediyorum. Yirmi birinci asrın “Türkiye Yüzyılı” olması ve Cumhuriyetimizin nice yüzyıllara ulaşması temennisiyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.

PROF. DR. MAHMUT AYDIN

REKTÖR