Rektör Aydın’ın 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü Mesajı

Uluslararası sivil havacılığın evrensel kurallarını oluşturup dünyada güvenli ve sistemli bir şekilde işlemesi amacıyla kurulan, Türkiye’nin de kurucu üyesi olduğu Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) 1992 yılında aldığı kararla kuruluş tarihi 7 Aralık’ı “Uluslararası Sivil Havacılık Günü” ilan etmiştir.

Sivil havacılık ülkeler, kültürler, diller, dinler, halklar arası mesafeleri kısaltır, insanlar arası diyalog kanalları oluşturur, dostluk köprüleri kurar. Doğru kullanıldığında dünyadaki barış ortamının tesisine, ekonomik refahın yükseltilmesine, insan ve canlı dostu bir çevre inşa edilmesine önemli katkıları vardır.

Üniversitemizin havacılık bölümlerinde sivil havacılık sahasına emek veren değerli akademisyenler, personeller ve öğrenciler başta olmak üzere tüm dünya havacılarının ve Türk havacılarının gününü kutluyor, kendilerine başarılar diliyorum.

Prof. Dr. Mahmut AYDIN