Rektör Aydın: Prof. Dr. Aydın Mısırlıoğlu’na Teşekkür Ediyoruz

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi iken üniversitemiz Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak atanan ve 18 Mayıs 2018 tarihinde üniversitemizin kurulması ile rektörümüz Prof. Dr. Mahmut AYDIN tarafından rektör yardımcısı olarak görevlendirilen Prof. Dr. Aydın Mısırlıoğlu, görev süresinin dolması nedeniyle İstanbul Teknik Üniversitesi’ne dönüşü münasebetiyle düzenlenen etkinlikte mesai arkadaşları ile buluştu.

Covid-19 tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirilen etkinliğe rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın, rektör yardımcısı Prof. Dr. Aydın Mısırlıoğlu, genel sekreter Doç. Dr. Salih Kesgin, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde görev yapan akademisyenler ve idari personel katıldı.

Çalışma arkadaşlarına hitaben konuşan Prof. Dr. Aydın Mısırlıoğlu, “Samsun Üniversitesi’nin ve fakültemizin kuruluşundan bugüne, gerek fakültemizde gerek üniversitemizde ilklere imza attık. Havacılık ve Uzay Bilimleri alanında üniversitemizi, fakültemizi sayılı yükseköğretim kurumları arasına getirme gayreti içerisinde olduk. Samsunlu bir akademisyen olarak memleketime olabildiğince faydalı olmaya çalıştım ve bu konuda elimden gelen gayreti gösterdim. Şimdi ise bayrağı başka arkadaşlara devretmek durumundayım. İyi dileklerini ileten bütün arkadaşlarıma, beraber çalışmaktan mutluluk duyduğum rektör hocama ve yakın çalışma arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Ardından konuşan Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, “Bizler Aydın Hocamızı çok sevdik. Ballıca Kampüsümüz, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemiz üzerinde emeği büyüktür. Yetiştirdiği öğrenciler ulusal ve uluslararası alanda düzenlenen yarışmalarda başarılar elde etti. Havacılık alanında Samsun’a büyük katkılar sundu. Ben bunu bir veda olarak görmüyorum. İlerleyen zamanlarda Aydın hocamızla tekrar birlikte olmayı temenni ediyor ve başarılar diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, Doç. Dr. Hakan Öktem ve diğer katılımcıların da söz alarak teşekkürlerini sundukları etkinlik Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın’ın, Prof. Dr. Aydın Mısırlıoğlu’na hediye takdiminin akabinde hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.