Rektör Aydın, Havelsan Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar’ı Ziyaret Etti

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Havelsan Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar’a ziyarette bulundu. Ziyarette Rektör Aydın, Samsun Üniversitesinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Genel Müdür Dr. Nacar ile bilgi paylaşımında bulundu.

Rektör Aydın: “Havelsan’ın Desteğiyle Uçuş Akademimize Donanımlı Bir Eğitim Simülatörü Kazandıracağız”

Samsun Üniversitesi Uçuş Akademisi’ne donanımlı bir eğitim simülatörü kazandırmak için ülkemizin gözde kurumlarından HAVELSAN’ın Genel Müdürü Sayın Mehmet Akif NACAR’ı ziyaret ederek gerekli ön görüşmeyi yaptıklarını ifade eden Rektör Aydın, “Değerli genel müdürümüz ve çalışma arkadaşlarıyla birlikte HAVELSAN tarafından askeri ve sivil amaçlı olarak üretilen simülatörleri yakından görme ve Türk Hava Yolları için üretilen Tam Uçuş Simülatörünü test etme fırsatı bulduk. Sayın Genel Müdürümüzün şahsında Yerli ve Milli Teknoloji adına müthiş işlere imza atan HAVELSAN ailesini en kalbi duygularımla kutluyorum. Ziyaretimiz esnasında gösterdikleri yakın ilgiden dolayı değerli sayın genel müdürümüze ve tüm çalışma arkadaşlarına tekrar teşekkürlerimi sunuyor ve üstün başarılar diliyorum,” dedi.

Genel Müdür Dr. Nacar: “Samsun Üniversitesi’nin Başarılarını Takdirle Karşılıyoruz”

Samsun Üniversitesi Uçuş Akademisi’ne donanımlı bir eğitim simülatörü kazandırılmasına destek verdikleri için memnuniyet duyduklarını ifade eden Havelsan Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar, savunma sanayi ve havacılık konusunda Türkiye’nin rekabet konusunda önemli bir aşama kaydettiğini söyledi. Devletin bu alanda geleceği görerek yatırımlar yaptığını söyleyen Nacar, rekabet avantajı konusunda başarılı olan birkaç ülke arasında Türkiye’nin de yer aldığını belirtti. Üniversitelerin alandaki çalışmalarını dikkatle takip ettiklerini aktaran Nacar, Samsun Üniversitesi’nin bu alandaki başarılarını takdirle karşıladıklarını ifade ederek Rektör Aydın’ı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Samsun Üniversitesi Uçuş Akademisi eğitim süreçleri, iki kurum arasındaki işbirliği, teknoloji üretiminde üniversitelerin rolü gibi konuların konuşulduğu ziyaret, hediye takdimi ve anı fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Haber: Kurumsal İletişim Ofisi