Bir Japon Mimarın Bakışından Osmanlı İmparatorluğu

Samsun Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Bölümü tarafından her salı günü çevrimiçi gerçekleştirilen “Mekân Deneyimleri” temalı söyleşi etkinliklerine bu hafta, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Dr. Öğr. Üyesi Miyuki Aoki Gırardellı konuk oluyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde verdiği derslerde yoğun ve saf anlatım tarzıyla dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Miyuki Aokı Gırardellı, “Mekan Deneyimleri” etkinliğinde, Japonya’da Meiji Döneminde yaşamış bir mimarın gözünden, Osmanlı İmparatorluğu mimari sanatının incelik ve görkemini estetik algımıza yeniden sunuyor. Dr. Miyuki, izleyicilerini “Meiji Dönemi Mimarı İto Chuta Osmanlı’da Gezerken”, başlıklı sunumunda Osmanlı mimarisinin kavramsal bileşenlerini oluşturan nitelikleri, kavramsal ve pratik boyutlarıyla açığa çıkarmak gayesiyle geçmişe doğru uzanan bir zaman yolculuğuna davet ediyor.

Tema: “Meiji Dönemi Mimarı İto Chuta Osmanlı’da Gezerken”

Konuşmacı: Miyuki Aoki Girardelli

🗓: 11 Nisan 2023 Salı