ARDEB Programları Bilgilendirme Toplantısı SAMÜ TTO ve TÜBİTAK İşbirliği ile Gerçekleştirildi

Samsun Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) iş birliğiyle düzenlenen “TÜBİTAK ARDEB Programları Bilgilendirme Toplantısı” etkinliği 26 Haziran 2020 Cuma günü Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak, farklı üniversitelerden akademisyenler ve bölgemizden farklı Teknoloji Transfer Merkezleri’nden katılımcılar ile online olarak gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin KAYNAK gerçekleştirdi. Prof. Kaynak konuşmasında üniversitemizin araştırma projelerine ilgisi ve bu alandaki başarılarından söz ederek, TÜBİTAK’a tüm süreçlerde verdikleri destek için teşekkür etti. Konuşmanın ardından, TÜBİTAK ARDEB Mühendislik Araştırma Grubu (MAG) Bilimsel Programlar Uzmanı Faik DANIŞ, ARDEB programları hakkında bir sunum gerçekleştirdi. TÜBİTAK ARDEB Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Grubu (SOBAG) Bilimsel Programlar Uzmanı Alperen Zekeriya KARATAŞ ise Sosyal ve Beşeri Bilimler alanına yönelik bilgiler verdi. Sunumların ardından toplantı, katılımcıların sorularının uzmanlar tarafından cevaplandığı bölüm ile sona erdi.