Samsun Üniversitesinde Kadim Bir Şehrin Hikayesi – KUDÜS Semineri Düzenlendi

Samsun Üniversitesinde ‘’Kadim Bir Şehrin Hikayesi – KUDÜS Filistin’den İsrail’e Kudüs’ten Jerusalem’e Değişen Kimlikler ve Hikayeler Mitler’’ konulu seminer gerçekleştirildi.
Samsun Üniversitesi Canik Kampüsü 100. Yıl Konferans Salonu’nda, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayhan Nuri Yılmaz tarafından gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda öğrenci katıldı. Kudüs şehrindeki kentleşmeye değinilen seminerde konu video ve fotoğraflarla desteklendi.
2018 yılında Kudüs’e yapmış olduğu ziyaretlerde bizzat çektiği görsel materyalleri katılımcılara sunan Ayhan Nuri Yılmaz, kutsal kitaplardan ve Kudüs içerisindeki üç semavi din ve bu dinlerin mensuplarından bahsetti. Kudüs şehrinin hikayesini antik çağlardan bu yana orada sahiplik iddiasında bulunanların gerekçelerini de katarak anlatan Yılmaz, şehrin Osmanlı dönemine de vurgu yapıp, 1917’ye kadarki Türk etkisi ve eserlerini de yansıttığını belirtti. 1917’den başlayarak İsrail devletinin kuruluşuna giden süreci günümüze kadarki olayları da ekleyerek özetle ve sadelikle vurgulayan Doç. Dr. Ayhan Nuri Yılmaz, sunumunu Kubbetüs Sahra’da kendisinin kaydettiği bir ezan dinletisi ile sonlandırdı.
Öğrenci Destek Hattı