Samsun Üniversitesinde “İTY Günleri” Başladı

Samsun Üniversitesinde İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “İTY Günleri” başlıklı yıl sonu sergisi açılış töreniyle başladı. 8-9 Haziran tarihlerinde, Samsun Üniversitesi Canik Kampüsü Gençlik Merkezinde devam edecek olan “İTY Günleri”nin açılış törenine, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Prof. Dr. Ergin Kariptaş, Genel Sekreter Doç. Dr. Salih Kesgin, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Çağan, akademisyenler, idari personeller ve öğrenciler katılım gösterdi.
Rektör Aydın: “Üç Disiplini Bir Arada İyi Yürütebilen Öğrencilerimizin Başarılı Olacağına İnanıyorum”
Açılış töreninde konuşan Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, “İletişim Tasarımı ve Yönetimi bölümümüz iletişim, tasarım ve yönetim olmak üzere üç farklı disiplini bir arada gerçekleştiren bir alanı teşkil etmektedir. Ben bu işi kahve, krema ve şeker üçlüsüne benzetiyorum. Her üç disiplini de bir arada yürütebilen öğrencilerimizin ileriki dönemde de başarılı olacaklarına inanıyorum. Üçünü bir arada iyi bir şekilde kullanabilirseniz firmalar üç kişi yerine tek kişi istihdam edecekleri için sizin istihdam edilebilirliğiniz ciddi anlamda artacak. Bu sene ilki düzenlenen ve gelecek seneler için de şimdiden projeksiyonu çizilen bu şekildeki sergilerin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu vesileyle bu güzel organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” şeklinde konuştu.
Tören, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın’ın yıl boyunca öğrenciler tarafından hazırlanan ürünlerin yer aldığı sergiyi ziyareti ve öğrencilerle sohbet etmesi ile devam etti. Rektör Aydın, sergi stantlarını gezerek tüm eserler hakkında eser sahipleri tarafından bilgi aldı. Öğrenciler el emekleri ile hazırladıkları eserlerin hikayesini Rektör Aydın ile paylaştı. “İTY Günleri”, 8 Haziran Çarşamba günü 15.00’te 100. Yıl Konferans Salonunda İSF Stüdyo Kurucusu ve Rafadan Tayfa çizgi filminin yapımcısı İsmail Fidan’ı; 9 Haziran Perşembe günü 13.00’te ise Lovelet AVM Genel Müdürü Mustafa Süzen’i konuk ederek devam edecek.