YÖK Başkanı Özvar’dan Samsun Üniversitesine Ziyaret

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Samsun Üniversitesini ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın’dan Samsun Üniversitesinin bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgiler aldı.
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ballıca Kampüsünde başlayan ziyarette Prof. Dr. Özvar, Uçuş Akademisi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Uçak Bakım ve Onarım Bölümü, SHY 147 laboratuvarı, Makine Mühendisliği öğrenci laboratuvarı ve Teknoloji ve Tasarım Atölyesi olmak üzere çeşitli uygulama atölyelerinde incelemelerde bulundu. Ziyaret programı kapsamında Havelsan tarafından yapılan uçuş simülatöründe deneme uçuşu gerçekleştirildi. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde gerçekleştirilen Samsun Üniversitesi Senato Toplantısına da katılım gösterdi.
Akabinde Samsun Üniversitesi Merkez Rektörlük Ofisine geçen Prof. Dr. Erol Özvar’a Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın’ın yanı sıra YÖK Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal da eşlik etti.
Ziyaretin sonunda Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın, rehber niteliğindeki tavsiyelerinden dolayı YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a teşekkürlerini ifade etti. YÖK Başkanı Prof. Özvar ise üniversitenin çalışmalarını takdirle karşıladığını ifade ederek Rektör Prof. Aydın başta olmak üzere tüm akademik ve idari personele teşekkür etti.
Ziyaret hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.