Vali Osman Kaymak ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin’den Rektör Aydın’a ziyaret

Samsun Valisi Osman Kaymak ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın’a ziyarette bulundu.

Rektör Aydın’ın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Prof. Dr. Aydın Mısırlıoğlu ve Genel Sekreter Doç. Dr. Salih Kesgin ile karşıladığı Samsun Valisi Osman Kaymak, akademik ve idari personele hayırlı olsun dileklerini ileterek sınıf, ofis ve laboratuvarlarda incelemelerde bulundu.

Rektörlük makamındaki görüşmede Prof. Dr. Mahmut Aydın’dan üniversitenin fiziki yapısı, olanakları ve imkânları hakkında bilgiler aldı.

Sayın Valimiz başta olmak üzere tüm yöneticilerimizin desteği ile bu güçlü kurumu daha da ileri taşımak düşüncesindeyiz. Samsun Üniversitesi artık Samsun’un en değerli markalarından biridir. Nitelikli bir toplum için nitelikli bir üniversite olmanın izindeyiz. Bu markayı büyütmek birlik ve beraberlikle olur. Sayın valimizin ziyareti bizleri çok mutlu etmiştir. Her zaman yanımızda, destekçimiz olacağından şüphemiz yoktur.

Şehrimizin ve bölgemizin her türlü sorununda, gelişiminde kendilerine elimizden geldiğince üniversite olarak çözüm arayacağız, yardımcı olacağız. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine tekrar saygıyla teşekkür ediyorum dedi.

Vali Kaymak ise Samsun Üniversitesinin tahmin ettiğinden daha kapasiteli, daha kaliteli bir yapıya sahip olduğunu dile getirdi. Samsun Üniversitesi şehrimiz ve bölgemiz için çok önemli bir kurumdur dedi.

Başkan Zihni Şahin, Samsun Üniversitesinin Türkiye’deki başarılı üniversitelerden bir yer alacağını belirterek “Büyükşehir Belediyesi olarak Üniversitemizin her zaman yanında ve destekçisi olduk, olmaya da devam edeceğiz.” dedi.

Ziyaret Programında Samsun Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın tarafından Samsun Valisi Osman Kaymak ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin’e Samsun Üniversitesinin TEKNOFEST 2018’de Türkiye ikincisi olan ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirilen Kızılırmak roketinin maketi takdim edildi.

Ziyaretin ardından Samsun Valisi Osman Kaymak ve Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Türkiye ve Samsun için yeni projeler geliştirerek birlik ve dayanışma içinde çalışacaklarını belirttiler.