Üniversitemizde, 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü Kutlandı

Samsun Üniversitesi Sivil Havacılık Topluluğu, 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü’nü organize ettiği özel bir etkinlikle kutlayarak sivil havacılık sektörüne ilgi duyan katılımcıları bir araya getirdi. 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü’ne özel olarak düzenlenen etkinlik Türk Hava Yolları İstihdam Müdürü Tuğba Cerrah ve Yurt Dışı İşe Alım Şefi Büşra Bayram’ın sektördeki deneyimlerini paylaştığı “Türk Hava Yolları’nın Dünya Sivil Havacılık Sektöründeki Yeri, İnsan Kaynakları Süreçleri ve İstihdam Politikaları” konulu söyleşi ile başladı.

Etkinliğe Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, 19 Mayıs Kaymakamı İbrahim Civelek, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Bilgin, Prof. Dr. Salih Kesgin, Türk Hava Kurumu Samsun Şube Başkanı Kadir Topçu, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, “Değerli meslektaşlarım ve öğrenci kardeşlerim, öncelikle hepinizi hoş geldiniz. Dünya Sivil Havacılık Günü’nde, sivil havacılık öğrencileri ve havacılık alanına ilgi duyan herkes için burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Sivil havacılık konusunda aktif olan arkadaşlarımız, her yıl bu özel günde etkinlikler düzenliyorlar ve bu çabalarından dolayı onları tebrik ediyorum. Ayrıca, Türk Hava Yolları gibi dünya çapında bir markanın değerli çalışanlarını buraya davet ederek, onların istihdam süreçleri hakkında düşüncelerini paylaşmalarını son derece kıymetli buluyorum.

Üniversitemiz, kısa sürede havacılık alanında merkezi bir konuma ulaştı. İlk olarak Samsun’da bir sivil havacılık yüksekokulu kuruldu. Daha sonra havacılık ve uzay bilimleri fakültesi eklendi ve 2018’de Samsun Üniversitesi’nin kurulmasıyla yüksekokul ve fakülte üniversitemize dâhil oldu. Üniversitemiz ayrıca kampüs içerisinde bir hangarlar bölgesi inşa etmeye başladı. Samsun’u bir havacılık kenti olarak konumlandırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Üniversitemizde uçak bakım onarımı, havacılık fakültesi ve bir uçuş okulu gibi birçok imkân sunuyoruz. Hem teorik hem de pratik eğitimlerle öğrencilerimizi yetiştiriyoruz. Ayrıca, Türk Hava Yolları ile de işbirliği yaparak havacılık sektöründe önemli bir rol oynamayı hedefliyoruz. Bu noktada, siz öğrencilere bir tavsiyem; kaliteli bir eğitim alarak aranan bir eleman olmak her zaman iyidir. Bizim görevimiz de, sizleri bu seviyeye getirmektir.” diye konuştu.

Rektör Aydın’ın açılış konuşmasının ardından Türk Hava Yolları’nda İstihdam Müdürü Tuğba Cerrah ve Yurt Dışı İşe Alım Şefi Büşra Bayram’ın sektördeki deneyimlerini paylaştığı söyleşide, katılımcılara kariyer ve işe alım süreçleri hakkında derinlemesine bilgiler sundu. Bu önemli bilgiler ışığında katılımcılar Türk Hava Yolları’nın sektördeki rolü ve insan kaynakları stratejileri hakkında kapsamlı bir bakış açısı kazandı. Konuşmaların ardından Rektör Aydın, Türk Hava Yolları’nda İstihdam Müdürü Tuğba Cerrah ve Yurt Dışı İşe Alım Şefi Büşra Bayram ve Türk Hava Kurumu Samsun Şube Başkanı Kadir Topçu’ya günün anlam ve önemine binaen plaket takdiminde bulundu.

Söyleşinin ardından katılımcılarla birlikte etkinlik, Ballıca Kampüsü ve Uçuş Akademisi ziyaretiyle devam etti. Etkinliğin öğle saatlerinde başlayan kampüs içi hamsi festivali ise, katılımcılara geleneksel lezzetler sunarken, sosyal etkileşim için mükemmel bir ortam sağladı. Hamsiler, geleneksel yöntemlerle pişirilerek, hem ızgarada hem de tava şeklinde sunuldu.

Etkinliğin ikinci yarısında, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın tanıtım videosu gösterildi ve eğlenceli anlar yaşanırken, katılımcılara patlamış mısır ikramı yapıldı. Aynı zamanda gerçekleştirilen çekilişle katılımcılara yamaç paraşütü deneyimi ve dil kursları hediyeleri verildi.

Etkinliğin sonunda, “Hürkuş: Göklerdeki Kahraman” filmi, açık hava sinemasında gösterildi. Bu etkinlik, katılımcılara hem keyifli zamanlar sunarken hem de sivil havacılık tarihi hakkında bilgilendirdi.

Sivil Havacılık Topluluğu tarafından düzenlenen bu etkinlik, sivil havacılık sektörüne ilgi duyanları bir araya getirerek, bilgi alışverişi, ağ kurma ve eğitim olanaklarına zemin hazırladı.