Üniversitemiz Öğrenci Topluluklarından ABD’deki Filistin Eylemlerine Destek

Samsun Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Öğrenci Toplulukları, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği soykırım ve Amerika’daki üniversitelerde bu durumu protesto eden öğrencilere uygulanan şiddete karşı çıkmak amacıyla bir açıklama yayınladı. Türkçe ve İngilizce olarak sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan açıklamada, öğrenciler Gazze’de yaşananları “soykırım” olarak tanımlayarak, bu durumun tüm dünyadaki özgür ruhları harekete geçirmesi gerektiğini belirtti.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Samsun Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Öğrenci Toplulukları olarak, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği soykırımın, kalbinde merhamet zerresi taşıyan tüm insanların ortak davası olduğuna dikkat çekiyor; bu sebeple başta Amerika’daki üniversitelerde olmak üzere öğrenci arkadaşlarımızın protestolarına uygulanan şiddeti kınıyoruz.
Umuyoruz ki, özgürlük ruhunu insanlığa yeniden hatırlatan Gazze’deki soykırıma karşı dimdik duran bu bilinç, tüm dünyada özgür ruhları harekete geçirecek ve kurulmuş olan adaletsiz dünya düzeninin sorgulanmasına yol açacaktır.

Samsun Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Öğrenci Toplulukları

“As student council and student communities of Samsun University, we underline that the genocide carried out by Israel in Gaza is a shared cause for all individuals who carry a speck of compassion in their hearts; therefore, we condemn the violence perpetrated against protests by our fellow students, particularly in universities across America. We hope that the consciousness standing resolutely against the genocide in Gaza, which reminds humanity of the spirit of freedom, will mobilize free spirits worldwide and lead to questioning the established order of injustice.

Samsun University Student Council and Student Communities

Samsun Üniversitesi öğrencileri, dünya genelindeki adaletsiz düzenin sorgulanması gerektiğini vurgulayarak, Gazze’deki direnişin özgürlük ruhunu tüm insanlığa hatırlattığını kaydetti.