Uluslararası Değişen Dünyada Çeşm-İ Cihan Sağlık Kongresi

Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 15-16 Aralık 2023 tarihlerinde çevrimiçi olarak “Değişen Dünyada Sürdürülebilir Afet Yönetimi” ana temasıyla “1. Uluslararası Değişen Dünyada Çeşm-i Cihan Sağlık Kongresi / 1. International Çeşm-i Cihan Congress on Health in a Changing World” düzenlenecektir. Bu yıl ülkemizi derinden sarsan ve üzüntüsünü halen yaşadığımız 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında afetlere hazırlıklı olmanın yanı sıra afet sonrası ekonomik, sosyal ve sağlık alanlarında ortaya çıkan sorunların etkili ve doğru yönetiminin ne kadar önemli olduğu görülmüştür. Günümüzde teknolojinin hızla gelişmesi ve dijitalleşme yaşamımızın her alanına yansımakta olup teknoloji ve dijital uygulamalar afet sonrası bireylere hızla erişim, sorunların tespit edilmesi, koordinasyonun sağlanması gibi pek çok alanda hızlı çözümler sunmaktadır. Bu çerçevede, Kongrenin, teması kapsamında afet sonrası yeni teknolojilerle birlikte afet yönetimine ışık tutması amaçlanmaktadır. Türkiye, İngiltere, ABD, Malta, İran, Irak, Japonya, Kanada, Belçika, Azerbaycan, Şili ve Tayland ülkelerinden farklı katılımcıları bir araya getirecek olan Kongremiz Türkçe ve İngilizce olarak düzenlenecektir. Akademik etkileşimin artması amacıyla kongre ana teması başta olmak üzere sağlık ve sosyal bilimler alanlarından bildirilerin gönderilebileceği kongre hakkında ayrıntılı bilgiye https://uddcsk.bartin.edu.tr/davet.html adresinden ulaşılabilecektir.