Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Keskin, Oğuz Tansel 2021 Halkbilim Araştırma Ödülü’nün Sahibi Oldu.

Bilkent Üniversitesi Oğuz Tansel Türk Edebiyatı Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen 2021 Oğuz Tansel Halkbilim Araştırma Ödülü, Türk Kültüründe Alkışlar ve Kargışlar adlı çalışmasıyla Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ahmet Keskin’e verildi. Ödül, Bilkent Üniversitesi Oğuz Tansel Türk Edebiyatı Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin açılışının da yapılacağı, 1 Aralık 2021 Çarşamba günü saat 16:00’da başlayacak programda Ahmet Keskin’e sunulacak.

Oğuz Tansel Türk Edebiyatı Araştırma ve Uygulama Merkezi (OTTEM) açılışı sırasında Kalbiye Tansel ve Çiğdem Barçan Tansel Tez Ödülleri de takdim edilecek. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü araştırma görevlisi Kaan Kurt da “Türkiye’nin ruhu”nda bir hayalet: modern Türk edebiyatı ve sinemasında Dostoyevski ile metinlerarası ve medyalararası karşılaşmalar” başlıklı tez ile bu ödülü alacak.

Doç. Dr. Ahmet Keskin’i ve araştırma görevlisi Kaan Kurt’u aldıkları ödüller sebebiyle tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Oğuz Tansel Türk Edebiyatı Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin Açılış ve Ödül Töreni programına dair ayrıntılı bilgilere bu adresten ulaşabilirsiniz: