Samsun’da Bilim ve Teknoloji Şenliği

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Üniversitesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi paydaşlığında yapılan Samsun Bilim Şenliği ile Atakum Kentpark’ta bulunan Bilim Samsun’un açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Atakum Kentpark’ta gerçekleştirilen programa; Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, Atakum Milli Eğitim Müdürü İrfan Yetik olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde davetlilere hitap eden Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, yapılan çalışmalarda emeği geçenleri kutlayarak, “Burada Bilim Samsun, Atakum’da Çocuk Üniversitesi, Keşif Kampüsü, Çarşamba’da, Vezirköprü’de Bilim Merkezi 5 tane ana eksen bina ve yapı ilimize kazandırıldı. MEM Atakum Sanat Merkezi vasıtasıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi ve ilgili müdürlüklerle beraber güzel bir çalışmaya imza atıyoruz. Samsun’da üniversitelerde 60 bin öğrenci, 3 bin de akademik personelimiz var. Bu bizim için yadsıyamayacağımız bir değer. Bu manada Teknopark ve diğer bileşenlerle güzel bir birliktelik sergiliyoruz.” açıklamasında bulundu.

TEKNOFEST Heyecanı Devam Ediyor

Samsun’da gerçekleştirilen TEKNOFEST KARADENİZ’in heyecanının devam ettiğine dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “TÜBİTAK destekli Bilim Şenliğimizi yapmanın gururunu yaşıyoruz. Şenliğimiz inşallah gelecek nesillerimizi bilim ve gelecekle buluşturur. Cumhuriyetimizin ikinci 100 yılına başladığımız bu günlerde Samsun çocukları için yeni bir bayram havasında programımızı icra edeceğiz. Emeği geçen herkesi tebrik ediyor, tüm katılımcıları saygıyla selamlıyorum.” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Bilim Samsun’un açılışı gerçekleştirildi. Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın birçok standı ziyaret ederek yapılan çalışmalar ve projeler hakkında görevlilerden bilgiler aldı. Üç gün boyunca sürecek Samsun Teknoloji Şenliğinde 40 atölyede 134 etkinlik, 1 bilim yürüyüşü, 1 sergi, 1 robotik turnuvası, 6 gezi ve 7 söyleşi olmak üzere toplam 150 etkinlik yapılacak.