Samsun’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Samsun’da, protokol üyeleri ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinlikler kapsamında protokol üyeleri ve vatandaşların yer aldığı ve mehter takımının öncülük ettiği  “Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü”, DSİ 7. Bölge Müdürlüğü önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanındaki etkinlik alanında son buldu.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinliklere; Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması, şehitler için Kur’an tilavetiyle devam edildi. Çok sayıda vatandaşın ellerinde bayraklarla doldurduğu Cumhuriyet Meydanı’nda 15 Temmuz gecesine ait görüntülerin gösteriminin akabinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka seslenişi dinlendi. Daha sonra ise protokol konuşmalarına geçildi.

“Türk Milleti Vatanına Demokrasisine Sahip Çıktı”

Etkinlikte vatandaşlara seslenen AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz’da yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’da akşamı yaşanan hain darbe girişimine karşı Türk Milletinin iradesine sahip çıktığını belirterek, “O akşamki direnişi hiç unutmuyorum. O akşam iki bakanımız buradaydı. O akşam hain darbe girişimin haberlerini aldık. Ülkemizin her tarafından hain darbe girişiminin etkileriyle ve şehitlerimizin haberleriyle ıstırap içindeyken Cumhurbaşkanımız ‘Ben demokrasilerde milletin gücünden başka bir güç tanımıyorum’ demesi ile insanlarımızı meydana çağırdı. Onu takip eden hepimizi birkaç dakika içinde burada toplandık. Süreci takip ettik. 251 şehidimiz olduğunu ve 2 binin üzerinde gazimiz olduğunu maalesef öğrendik. Allah böyle bir geceyi bir daha yaşatmasın. ” diye konuştu.

“Dünyanın En Güçlü Ülkesinin Vatandaşlarıyız”

15 Temmuz ihaneti Türkiye’nin istikbalini toptan yok etmek üzere kalkışılan bir hareket olduğunu unutmamak gerektiğini hatırlatan Samsun Büyükşehir Belediyesi Mustafa Demir,  “Türkiye’de belirli zamanlarda belirli güçler tarafından yönetim değişikliği gerçekleşti. Genç Cumhuriyetimiz 2. yüzyılına başlıyor. Şu anda geldiğimiz bu nokta itibari ile dünyanın en güçlü, istikbali en parlak ülkenin vatandaşlarıyız. Kendi evlatlarımızı elinden alıp, onların beyinlerini yıkayıp kendi sapık hedeflerine tamamen ram edip polis ve silahlı kuvvetlerimiz başta olmak üzere ülkenin yönetim kademelerine yerleştirip bütün dünyadaki Türkiye’ye düşmanlık besleyen tüm güçlerle beraber iş birliğine gitmiştir. Bu güzel Samsun meydanında özgür, hür, yeni Türkiye Yüzyılı’nın başladığı bu süreçte daha iyi anlıyoruz ki 15 Temmuz 2016’da yapılmak isteneni hafızalarımızda derinleştirelim. 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü’müz hayırlı olsun. İstikbalimiz güçlü olsun. Dünya var oldukça bu ülke, onuruyla, bayrağıyla, diniyle ezanıyla ilelebet payidar olsun.” ifadelerini kullandı.

“Millet Olarak 15 Temmuz Destanı Yazdık”

Programda konuşan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz’da Türk Milletinin birliğine, bütünlüğüne, bağımsızlığına kasteden alçakça girişim olduğunu belirterek, “15 Temmuz FETÖ/PDY ihanet şebekesinin hain darbe girişimi aziz milletimizin birliğine, bütünlüğüne, bağımsızlığına kasteden alçakça girişimdi. Demokrasimize yapılan çok büyük bir saldırıdır. Millet olarak 15 Temmuz destanını yazdık. Türk halkı demokrasiyi ve seçilmiş iradeyi korumak için bu destansı direnişi gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa dökülen Türk milletinin gösterdiği cesaret ve kararlılıkla, hain girişim geri püskürtüldü. Milletimiz verdiği ikinci kurtuluş mücadelesi ile bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini bir kez daha ilan etti. Onurlu dik duruşuyla aziz milletimiz birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun bu topraklarda sonsuza kadar yaşayacağını gösterdi. Millet-devlet bütünleşmesiyle ortaya konulan mücadelenin demokrasiye sahip çıkma noktasında tüm dünyaya örnek teşkil etti. Bunlar çok önemli değerlerdir.” şeklinde konuştu.

Samsun Üniversitesi Standına Ziyaretçi Akını

Samsun Üniversitesinin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanında stant açtı. Gece boyunca ziyaretçi akınına uğrayan standı; Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, MHP İl Başkanı Osman Kandıra, ziyaret ederek Samsun Üniversitesi yetkilileri ile sohbet etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Bilgin, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Kesgin, Samsun Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Adem Soruç, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, MHP İl Başkanı Osman Kandıra, kamu kuruluşlarının temsilcileri, Samsun Üniversitesi akademik ve idari personeli, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda kurum ve kuruluş yetkilisi, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katılım gösterdi.