Samsun Üniversitesi’nden Çifte Zafer: TradeMaster Yatırım Ligi’nde Birincilik ve İkincilik Ödülü”

Samsun Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi ve Finans Bölümü öğrencileri, İş Yatırım tarafından düzenlenen ve 1.5 ay süren Trade Master Yatırım Ligi yarışmasında büyük bir başarıya imza attı. Türkiye genelinde 61 üniversiteden 375 takımın, üniversitemizden ise 72 öğrencinin(36 grup) katıldığı sanal borsa yarışmasında, Samsun Üniversitesi’nden 2 takım gösterdikleri üstün performansla hem birincilik hem de ikincilik ödülüne layık görüldü.

TradeMaster Yatırım Ligi Yarışmanın finalinde zirve, “Intelligentinvestors “grubunun oldu. Samsun Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi ve Finans Bölümü 2. sınıf öğrencisi Muhammet Yasin Duran ve 4. sınıf öğrencisi Onur Akın’dan oluşan “Intelligentinvestors” takımı başlangıçta 500 bin TL sanal sermayesini yarışma sonunda 790 bin TL’ye çıkarmayı başararak yatırım stratejilerindeki ustalıklarını kanıtladı.

İkinci sırada yer alan “AssetAllies” grubu ise, Samsun Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi ve Finans Bölümü 1. sınıf öğrencisi Emirhan Benli ve 4. sınıf öğrencisi Muhammet Murat Akdoğan’dan oluştu. Grup, yarışma boyunca gösterdikleri üstün performans ile 500 bin lira olan başlangıç sermayelerini son sermayelerini 740 bin TL’ye yükseltti.

Sanal borsa yarışması olarak düzenlenen TradeMaster Yatırım Ligi, öğrencilere gerçek piyasa koşullarını simüle eden bir ortamda yatırım yapma ve portföy yönetimi deneyimi kazandırıyor. Yarışma, katılımcılara finansal piyasalar hakkında derinlemesine bilgi edinme ve stratejik düşünme becerilerini geliştirme fırsatı sunuyor. Farklı bölümlerden katılan öğrencilere birbirinden değerli ödüller kazanma fırsatı sunularak, yatırım stratejilerini yarıştırma imkanı sağlanıyor.

Samsun Üniversitesi’nin bu büyük başarısı, üniversitenin akademik ve sosyal alandaki etkinliklerine olan katkısını bir kez daha gösterdi ve öğrencilerin finansal okuryazarlık seviyelerinin artırılmasında önemli bir adım olarak kaydedildi.