Samsun Üniversitesinde Uzaktan Eğitim Süreçleri Konuşuldu

Samsun Üniversitesinin 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Uzaktan Eğitim Bilgilendirme Toplantısı çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Samsun Üniversitesi öğretim üyelerinin katılımı ile çevrimiçi olarak gerçekleştirilen toplantıda uzaktan eğitim faaliyetlerinin nasıl yürütüleceği ile ilgili paylaşımlar sağlandı. Toplantıya Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Prof. Dr. Ali Bilgin, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) Müdürü Doç. Dr. Zafer Cömert ve akademisyenler katılım gösterdi.

Akademik ve Teknik Deneyim Sahibiyiz

Merkezi Kahramanmaraş olan ve binlerce insanı etkileyen deprem felaketi için başsağlığı dileklerini ileterek açılış konuşmasına başlayan, Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak, öncelikle Covid-19 pandemi sürecinde, uzaktan eğitimde akademik ve teknik anlamda deneyim kazandıklarına dikkat çekti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak, “Uzaktan eğitim konusunda hem altyapımız hem de akademik kadromuzun teknik alt yapısı yeterli durumda. Biz, Üniversite olarak uzaktan eğitim sürecine ilişkin alınan Senato kararlarını eksiksiz uygulamak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz,” diye konuştu.

Çevrimiçi Derslerde Püf Noktaları

UZEM Müdürü Doç. Dr. Zafer Cömert, “Materyal Hazırlamak için Ücretsiz Araçlar” başlıklı sunumunda “Canlı Derslerin Planlanması ve Yürütülmesi” ve uzaktan eğitim konusundaki teknik süreçlerle ilgili Samsun Üniversitesi akademisyenlerine detaylı bilgiler verdi. Doç. Dr. Cömert başarılı bir çevrimiçi ders için uygun materyal tasarımı ve planlama sürecinin çok önemli olduğunu ifade ederek öğretim elemanlarının işlerini kolaylaştıracak ayrıntıları katılımcılarla paylaştı. Doç. Dr. Zafer Cömert’in ardından konuşan Öğr. Gör. Sevcan Ekmekçioğlu ise “Etkili Sunum Hazırlamak Teknikleri” başlıklı sunumunda, etkili sunum için gerekli olan içerik hazırlama yöntemlerini katılımcılara iletti. Daha sonra ise “Öğrenme Yönetim Sisteminin Kullanımı” başlıklı sunumunu gerçekleştiren Öğr. Gör. Mehmet Emre Sertkaya, Samsun Üniversitesi Uzaktan Eğitim Platformunun kullanımına dair öğretim üyelerine bilgiler verdi.

Samsun Üniversitesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Uzaktan Eğitim Bilgilendirme Toplantısı soru cevap bölümünün ardından sona erdi.