Samsun Üniversitesinde “Üniversitelerde Akreditasyon Süreci” Konulu Eğitim Gerçekleştirildi

Samsun Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ev sahipliğinde YÖKAK değerlendiricisi ve STAR Yönetimi Kurulu danışmanı Prof. Dr. Ali Bayrakdaroğlu “Üniversitelerde Akreditasyon Süreci” konulu farkındalık eğitimi verdi. Eğitime geçmeden önce Kalite Koordinatörü olarak açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin kalite süreçlerinin üniversitenin kurumsallaşması için önemini vurgularken, ardından kalite süreçlerinden bahsederek verimli bir eğitim olması temennisinde bulundu.

İki oturum şeklinde gerçekleştirilen eğitimin ilk oturumunda üniversitemizin diğer fakültelerinden öğretim üyesi, öğretim elemanları ve farklı birimlerden idari personel katılırken Bayrakdaroğlu, Türk Yükseköğretiminde kurumsal akreditasyon çalışmalarının öneminden bahsetti. Kurumsal akreditasyon çalışmalarının eğitim öğretim süreçlerine nasıl katkı sağlayacağını vurgulayan Bayrakdaroğlu, üniversitelerin karar alıcılarının ve öğretim elemanlarının kalite güvencesini oluşturma sürecindeki rolleri üzerinde durdu. İlk oturumun ardından günün anısına Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Bilgin tarafından konuğumuza hediye takdim edildi ve toplu fotoğraf çekimi ile oturum sona erdi.

Öğleden sonraki ikinci oturumda Bayrakdaroğlu, Siyasal Bilgiler Fakültesi ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerine ve elemanlarına öğrenci merkezli öğrenme stratejisi kapsamında akreditasyon kavramının temel dinamikleri üzerinde fikir jimnastiği yaptırdı. Son olarak Bayrakdaroğlu Program akreditasyonunun öneminden bahsederek özellikle STAR akreditasyon süreçleri üzerinde durdu. Programda akreditasyonunun kurumsal akreditasyon süreçlerini destekleyen bir unsur olduğu anlatılarak ve TYÇ logosunu kullanımındaki avantajlardan bahsedildi. Oturum Bayrakdaroğlu’nun, katılımcıların eğitim ve akreditasyon süreçleri hakkındaki sorularını cevaplandırması ile sona erdi.