Samsun Üniversitesinde “Tersaneden Denize Türk Loydu” Konferansı

Samsun Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü, Denizcilik Topluluğu tarafından organizasyonunda düzenlenen “Tersaneden Denize Türk Loydu İle Klaslama” temalı konferans gerçekleştirildi.

Samsun Üniversitesi Canik Kampüsü 100. Yıl Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve Türk Loydu Eğitim ve Yetkinlik Müdürü Erdal Gedikoğlu’nun konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe; Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Yılmaz, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrencide katılım gösterdi.

Tersaneden Denize Türk Loydu İle Klaslama” temalı konferansta konuşan Erdal Gedikoğlu, sunumunda denizcilik tarihinden bahsederek, deniz yoluyla taşımacılığın insanlık tarihi boyunca nasıl geliştiğini ve teknolojik dönüşümlerle nasıl evrildiğini anlattı. İlk deniz araçlarının basit kütüklerden günümüzdeki yük gemilerine kadar uzanan dönüşüm sürecini detaylandıran Gedikoğlu, deniz taşımacılığının ekonomik ve teknolojik yönlerine de değindi. Denizcilikteki gelişmeleri kronolojik bir sıralama ile izleyicilere aktaran Gedikoğlu, aynı zamanda modern denizcilikte karşılaşılan riskler ve bu risklerin yönetimi hakkında bilgiler verdi. Gedikoğlu, gemilerin sınıflandırılması ve denetlenmesine yönelik uluslararası kuruluşların ortaya çıkışını ve gelişimini de ele alarak, bu sürecin deniz taşımacılığındaki önemini vurguladı.

Erdal Gedikoğlu son olarak modern denizcilikte karşılaşılan çevresel riskler ve bu risklerin yönetilmesi konusunda da bilgiler verdi. Deniz kirliliği, gemi kazaları ve bunların ekosistemlere etkileri gibi konulara değinerek, sürdürülebilir denizcilik uygulamalarının önemine dikkat çekti. Gedikoğlu konuşmasını, denizcilik sektöründe sürdürülebilirlik ve çevre koruma çabalarının geleceğe yönelik önemini vurgulayarak tamamladı. Etkinlik, teşekkür belgesi takdimi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.