Samsun Üniversitesinde Sağlık Yöneticilerinin Kariyer Yolculuğu Konuşuldu

Samsun Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü’nün ev sahipliğinde Sağlık Yöneticileri Günü kapsamında “Sağlık Yöneticilerinin Kariyer Yolculuğu: Sorunlar, Beklentiler ve Çözümler” konulu etkinlik gerçekleştirildi. Samsun Üniversitesi Canik Kampüsü 100. Yıl Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, Samsun sağlık sektörünün önde gelen isimleri bir araya geldi.

Moderatörlüğünü Samsun Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Yıldırım’ın yaptığı programa, Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elif Dikmetaş Yardan, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ersin Köksal, Samsun Medicana Hastanesi Genel Müdürü Güner Armutlu ve Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalite ve Destek Hizmetleri Müdürü Mustafa Yazıcı panelist olarak katılım sağladı. Programın ana temasını sağlık yöneticilerinin kariyer planlamasında dikkat etmesi gereken hususlar ve sağlık yöneticiliğinin sorunları oluştururken, katılımcılar kendi kariyer hikayelerini öğrenciler ile paylaşarak bu konuda nasıl hareket edilmesi gerektiğine dair örnekleri öğrencilere aktardılar.

Program öğrencilerin yoğun katılımıyla soru-cevap kısmı ile devam etti. Programın sonunda Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ergin Kariptaş ve Prof. Dr. Ali Bilgin tarafından konuşmacılara günün anlam ve önemine dair teşekkür plaketleri takdim edildi. Son olarak yaz stajını başarıyla tamamlayan öğrenciler, hediyelerini İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç’un elinden aldı.

Program, hediye takdiminin ardından öğrenciler ve akademisyenlerle birlikte anı fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.