Samsun Üniversitesinde “Rektör-Öğrenci Buluşması” Etkinliği

Üniversitemizde “Rektör-Öğrenci Buluşması” etkinliği kapsamında Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Aydın öğrenciler ile bir araya geldi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Aydın, öğrencilerin görüşlerini, önerilerini ve taleplerini dinlemek ve ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla düzenlenen Rektör-Öğrenci buluşma programına katıldı. “Birlikte Düşünelim” teması ile Canik Kampüsü Prof. Dr. Fuat Sezgin Merkez Kütüphanesinde düzenlenen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe; Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Aydın, Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Ali Bilgin, Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Prof. Dr. Salih Kesgin, Genel Sekreter Doç. Dr. Adem Soruç ve akademisyenler katılım gösterdi.

Rektör Aydın, Yükseköğretimde Bilginin Pratiğe Dönüşümünün Önemini Vurguladı

Programın konuşan Rektör Aydın, yükseköğretim ve üniversite eğitiminin temel amacının hakikatin bilgisini aramak olduğuna dikkat çekti. Ancak bu arayışın sadece bilgi üretmek ve yaymakla sınırlı kalmaması gerektiğini belirtti. Bilginin pratiğe dönüştürülmesi ve bu pratiğin toplumun hizmetine sunulmasının da büyük öneme sahip olduğunu ifade etti. Aydın, teknolojik gelişmelere de değinerek, yapay zekânın sunduğu olanaklara rağmen, duygu ve düşünce kapasitesi nedeniyle insan beyninin yerini alamayacağını, eğitimin sadece teorik bilgiyle sınırlı kalmaması gerektiğini vurguladı ve öğrencilere iş yerlerinde pratik deneyim kazandırılmasının önemine dikkat çekti. Çift anadal yapmanın, öğrencilere farklı perspektifler kazandırarak olaylara daha geniş bir açıdan bakmalarını sağlayacağını,öğrencilik hayatının sadece ders çalışma ile sınırlı kalmaması gerektiğini aktaran Aydın, sosyal etkinliklerin ve arkadaşlık ilişkilerinin de bu dönemde büyük bir rol oynadığını vurguladı.

Rektör Aydın’dan Öğrencilere ‘Proje Üretin’ Tavsiyesi

Rektör Aydın konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:  “Araştırma projeleri konusunda herkesin en az bir veya iki proje yapmasını teşvik ediyoruz. Bu projeleri yaparak, proje yazma ve bütçe yönetme becerilerinizi geliştirebilirsiniz. İlk ödevinizi, seminerinizi veya makalenizi yazmaya başladığınızda kendinizi küçümsemeyin, çünkü her adımınız gelişiminiz için önemlidir.”

Rektör Aydın: Öğrencilerimizin Tüm Taleplerini İvedilikle Çözüme Kavuşturuyoruz

“Rektör-Öğrenci Buluşması” etkinliğini “Birlikte Düşünelim” teması ile düzenlediklerine dikkat çeken Rektör Aydın öğrencilerin görüş, öneri ve taleplerini dinleyerek notlar aldı. Rektör Aydın, kendilerine iletilen tüm talep ve önerileri yakından takip ederek ivedilikle çözüme ulaştırmak için gerekli adımları attıklarının altını çizdi. Programda söz alan öğrenciler ise çeşitli konulardaki görüş, öneri ve taleplerini Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın’a ileterek düzenlenen etkinlik dolayısıyla da teşekkürlerini ilettiler.

Rektör-Öğrenci Buluşmaları Öğrenci Memnuniyetini Artırıyor

Etkinlik, öğrencilere Rektör Aydın ile doğrudan iletişim kurma fırsatı sunarak, öğrencilerin memnuniyetini artırmanın yanı sıra akademik ve sosyal konularda görüş ve önerilerini paylaşma imkânı da sağlıyor. Aynı zamanda da yabancı öğrencilerin kendilerini gurbette değil evlerinde gibi hissetmelerine olanak tanıyor.

Etkinlik hakkında görüşlerini ifade eden öğrenciler Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın’a kolaylıkla ulaşabilmenin ve seslerini doğrudan üniversite yönetimine duyurabilmenin çok önemli olduğunu, bu tür buluşmaların “Duvarsız Üniversite” modelinin bir yansıması olduğunu ve farklı bölümlerden gelen öğrencilerin birbirleriyle iletişim kurmasını teşvik ettiğini vurguladı.

Rektör-Öğrenci Buluşması” etkinliği Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Aydın ve öğrencilerimizin toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Rektör-Öğrenci buluşmaları üniversitemizin farklı kampüslerinde düzenli olarak gerçekleştirilecektir.