Samsun Üniversitesinde “On Yıllardan Yüzyıllara Cumhuriyet 100 Yaşında” Sergisi

Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Üniversitemizde düzenlenen “On Yıllardan Yüzyıllara Cumhuriyet 100 Yaşında” temalı serginin açılışı gerçekleşti.

Canik Kampüsü 100. Yıl Konferans Salonu Fuaye Alanı’nda düzenlenen bu anlamlı serginin açılış törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Bilgin, Prof. Dr. Salih Kesgin, Genel Sekreter Doç. Dr. Adem Soruç, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kemal Yılmaz, Doç. Dr. Mustafa Uğur Karadeniz, olmak üzere çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen “On Yıllardan Yüzyıllara Cumhuriyet 100 Yaşında” temalı sergi, İletişim Tasarımı ve Yönetimi öğrencilerinin emekleriyle hayat buldu. Cumhuriyetimizin 100. yılına dair anlam ve önemini vurgulayan bu sergide, Cumhuriyet’in ilanından günümüze dek uzanan 100 yıllık tarihini yansıtan fotoğraflar ve etkileyici görsel tasarımlar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Serginin açılış konuşmasını yapan Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, “Hepimizin cumhuriyetin kuruluş şartlarını iyi kavramalıyız. Osmanlı İmparatorluğu’nun mirasından geliyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan Milli Mücadele, bir işgal sürecine, zorlu bir sürece yanıt verdi. Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan bu süreç Havza, Amasya ve diğer illerle devam etti. Bu mücadele sonucunda Cumhuriyet kuruldu ve bizlere emanet edildi. Bugün, cumhuriyetin kuruluşundan bu yana geçen zamanı kutlamak, o dönemin şartlarını hatırlamak son derece önemli. Ancak bu sadece hatırlamakla sınırlı kalmamalı; bizler de çalışarak, bu Cumhuriyeti daha da güçlendirerek devam ettirmeliyiz. Bizler, geçmişi hatırlayarak geleceğe yön veren bir nesiliz. Bu sergi de, o eski günleri, o eski şartları anlamamıza katkıda bulunuyor. Bu serginin hazırlanmasında emeği geçen başta Dekanlığımız olmak üzere emeği geçen tüm çalışma ekibine teşekkür ederim. Aynı zamanda burada bulunan ve katılım gösteren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Umarım, bir hafta boyunca bu sergideki eserlerle geçmişi daha iyi kavrar, geleceğe dair umutlarımızı daha da güçlendiririz.” diye konuştu.

“On Yıllardan Yüzyıllara Cumhuriyet 100 Yaşında” temalı sergimiz, 31 Ekim – 11 Kasım 2023 tarihlerinde 100. Yıl Konferans Salonu Fuaye Alanı’nda sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.