Samsun Üniversitesinde Mimari Proje Sergisi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Aydın ve 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Üniversitemiz Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından hazırlanan Mimari Proje Sergisi’ni ziyaret etti. Ballıca Kampüsü 2 Nolu Hangar’da kapılarını ziyaretçilere açan ve 13 Şubat’a kadar açık kalacak sergide 1, 2, ve 3. sınıf ile yüksek lisans öğrencilerinin bir dönem boyunca tasarım atölyelerinde hazırladıkları 200’e yakın proje sergileniyor.

Sergi ziyaretinde konuşmalarını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Aydın, “Bulunduğunuz şehre katkı sağladığınız sürece var olabilirsiniz, değer üretmiyorsanız, katkı sağlamıyorsanız bunu gerçekleştiremezsiniz. Bizler de bu mantık içerisinde hareket ederek hem fakültemizi hem müfredatı oluştururken hocalarımızla birlikte teorik ve pratik bilgiyi bir arada kullanabilecek şekilde bir planlama yaptık. Bu nedenle sergimizde yüksek lisans ve lisans öğrencilerimiz tarafından hazırlanan projeler çok değerli ve önemli. Büyük bir emeğin ürünü olarak ortaya çıkan projelerin Samsun’un dönüşümüne de katkı sağlamasını ümit ediyoruz. Bu vesileyle bizlere her zaman destek veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’e, serginin hazırlanmasında emek veren Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyelerimiz, asistanlarımıza ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Selamlama konuşmalarını gerçekleştiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise yaptığı konuşmada, Samsun Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Aydın hocamızın öncülüğünde, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi hocalarımızla birlikte mimarlık müfredatına yeni bir soluk getirerek bu eğitimi almak sizler için çok büyük bir ayrıcalık. Hayatın her alanında bunun farkını yaşayacaksınız. Ben de bir mimar olarak milletvekilliği, bakanlık ve 5 yıldır da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde mesleğimizin ayrıcalığını yansıtma gayreti içerisinde oldum. Değerli gençler şehrimizin iki mahallesinin ciddi bir dönüşüme girmesi gerekiyor. Sizlerin genç ve dinamik zihinlerinizle bu mahallelere yönelik yaptığınız projeler gerçekten şehrimiz için çok değerli. Bu projeleriniz raporlayarak bizlere iletmenizi istiyorum. Sizlerin projelerinin hayata geçmesiyle bu mahallelerimizin “Samsun Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mahallesi”ne dönüşeceğini düşünüyorum. Bu vesileyle sergiye bizleri davet eden Rektör Hocamıza, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi hocalarımıza ve projeleri hazırlayan tüm öğrenci kardeşlerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerinde bulundu.

Ballıca Kampüsü 2 Nolu Hangar’da gerçekleştirilen mimari proje sergisi 13 Şubat’a kadar tüm ziyaretçilere açık olacak.