“N’apsak Bu Yetişkinleri”

Sosyolog ve Yazar Erol Erdoğan, Samsun Üniversitesi Canik Kampüsü 100. Yıl Konferans Salonu’nda düzenlenen “N’apsak Bu Yetişkinleri” konulu etkinlikte katılımcılarla buluştu. Samsun Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nin ev sahipliği yaptığı etkinlikte, Erdoğan katılımcılara yetişkinlik kavramı üzerinden önemli bilgiler sundu. Etkinliğe Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Kesgin, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Çağan, MÜSİAD Samsun İl Başkanı Av. Hasan Tahsin Şengül, Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı (SAMUDER) Av. Hakan Karaduman, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Yazar Erol Erdoğan, konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başladı ve etkinliğin sohbet havasında geçmesini istediğini belirterek, “Bugünkü buluşmamızı biz yetişkinlerle, annelerinizle, babalarınızla ilgili bir dertleşme olarak düşünün.” diye konuştu. Erdoğan, konuşmasının ilerleyen bölümlerinde, gençlerle ilgili toplumda yaygın olan ön yargılara işaret etti. Özellikle gençlere yönelik kullanılan önyargılı söylemlerin, eğitimde ve toplumsal iletişimde ciddi sorunlar yarattığını vurgulayarak “Böyle bir toplumda, gençler aleyhine kullanılan önyargılı cümlelerin olduğu bir ülkede gerçek bir eğitim mümkün değil. Bu toplum dinini, ahlakını, örfünü, sanatını ve tahayyülünü bu kadar önyargılı cümle kullanarak gençlere aktaramaz.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, gençlere yönelik önyargılı ifadelerin sık sık genellemeye dayalı olduğunu belirterek, insanlara sürekli genelleme yaparak yaklaşmanın farkları ortadan kaldırdığına dikkat çekti. Her bireyin özgün olduğunu vurgulayarak, “İnsana yaklaşırken cerrah titizliğiyle ince işçilik yapmamız gerekiyor. Hele mesele çocuk ve gençse, fıtrata daha yakın oldukları için üst yaş gruplarına göre çok daha titiz davranmamız gerekiyor.” dedi.

Konuşmanın interaktif bölümünde, gençlerin umutsuzluk hislerine odaklanıldı. Erol Erdoğan, konuşmasında modern toplumda yetişkinlerin karşılaştığı sorunları, toplumsal ilişkilerin önemini ve yetişkinlik sürecinin karmaşık doğasını ele aldı. Katılımcılardan gelen soruları içtenlikle yanıtlayan Erdoğan, yetişkinlerin kişisel gelişimlerinden sosyal sorumluluklarına kadar birçok konuyu mercek altına alarak geniş bir perspektif sundu.

Program soru-cevap kışımınım ardından hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.