Samsun Üniversitesinde Doğa Temelli Eğitim

Samsun Üniversitesi geliştirdiği iş birliği protokolleri çerçevesinde meslek gruplarının mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak projelerine destek vermeye devam ediyor.

Samsun Üniversitesi ile Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan eğitim iş birliği protokolü çerçevesinde, Samsun Üniversitesi akademisyenleri tarafından Doğa ve Fen Okullarında görev yapan öğretmenlere eğitim verilmeye başlandı.Namiye Mümin Erol Orman Okulunda düzenlenen ve 10 gün devam edecek olan eğitici eğitimlerine Samsun Üniversitesi akademisyenleri ve Doğa ve Fen Okullarında görev yapan öğretmenler katılım gösterdi.

Samsun Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından Doğa ve Fen Okullarında görev yapan öğretmenlere bilgi teknolojileri, içerik geliştirme, etkili materyal geliştirme, eğitimde teknoloji kullanımı konularında mesleki deneyimlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla eğitim verilecek. Eğitimler doğa temelli temalar odağa alınarak “Küresel İklim Değişikliği”, “Su Kaynakları Yönetimi”, “Doğa ve Kültür”, “Çevre ve Etik”, “Sürdürülebilirlik”, “Sıfır Atık”, “Biyomimikri”, “Görsel Tasarım”, “Program Değerlendirme” gibi konu başlıkları Projenin hazırlayıcısı Samsun Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mücahit Yıldırım ve Samsun Üniversitesi akademisyenleri tarafından katılımcılara anlatılacak.