Samsun Üniversitesinde “Cumhuriyet’e Giden Yolda Çanakkale Zaferi” Konuşuldu

Samsun Üniversitesi, Türk tarihindeki dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin anlamını ve önemini vurgulayan bir konferans düzenledi

Cumhuriyet’e Giden Yolda Çanakkale Zaferi” başlığı altında Canik Kampüsü 100. Yıl Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Samsun Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Çağan, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mustafa Uğur Karadeniz, Doç. Dr. Ahmet Gökçen, Samsun Üniversitesi akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

Moderatörlüğünü Samsun Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çog’un üstlendiği konferansta, Birinci Dünya Savaşı’nın hazırlık süreci ve Çanakkale Zaferi’nin detayları, iki değerli konuşmacı tarafından ele alındı. Samsun Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Selim Ahmetoğlu, “Birinci Dünya Savaşı’nı Hazırlayan Tarihsel Süreç” başlıklı sunumuyla savaş öncesi döneme ışık tutarken, Samsun Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Fikriye Karaman ise “Çanakkale Zaferi’nin Anlam ve Önemi” konulu konuşmasıyla zaferin Türk milleti için taşıdığı derin anlamlara dikkat çekti.

Yoğun katılımın olduğu konferansta, Çanakkale Zaferi’nin sadece bir askeri başarı olmanın ötesinde, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesindeki kararlılığını ve Cumhuriyet’e giden yolda kritik bir basamak olduğu vurgulandı. Konuşmacılar, zaferin tarihçesi, stratejik önemi ve sonrasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına nasıl zemin hazırladığı üzerinde durdular.

Etkinlik, öğrenciler ve akademisyenler tarafından soru-cevap kısmıyla interaktif bir şekilde sona erdi. Katılımcılar, Türk tarihinin bu önemli dönemine dair bilgilerini derinleştirme ve farklı perspektiflerden olayları değerlendirme fırsatı buldular.