Samsun Üniversitesi’nde Afganistan Kültür Buluşmaları Etkinliği Düzenlendi

Samsun Üniversitesi, farklı kültürlerin kaynaşmasına ev sahipliği yaptı. Genç Ofis ülke tanıtım günleri etkinliği kapsamında düzenlenen “Afganistan Kültür Buluşmaları”nda Afganistanlı gençler ülkelerinin kültürel mirasını tanıttılar. Samsun Üniversitesi Canik Kampüsü Gençlik Ofisinde düzenlenen etkinliğe; Samsun Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Adem Soruç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

Samsun Üniversitesi Öğrencileri Afgan Kültürünü Keşfetti

Büyük bir coşku içinde geçen etkinlikte, katılımcılar, Afganistan’ın geleneksel kıyafetlerini giymiş öğrencilerin sunumlarıyla ve yöresel yemeklerinin tadına bakarak bu zengin kültürü deneyimleme fırsatı buldular. Afganistan’ın tarihi yerlerinin görselleri eşliğinde yapılan sunumlar, katılımcılara ülkenin milli kültürünü daha yakından tanıma imkanı sağladı. Etkinlik, Afganistan’ın genel özellikleri, doğal ve tarihi güzellikleri, milli kültürü, yöresel lezzetleri, kıyafetleri ve danslarına odaklandı.
Samsun Üniversitesi’nin bu etkinliği, öğrenciler arasında kültürel anlayış ve hoşgörüyü teşvik etme amacı güderken, aynı zamanda Afgan öğrenciler içinde kendi kültürlerini paylaşma ve ifade etme platformu oluşturdu. Etkinliğin başarılı geçtiği ve ilerleyen dönemlerde benzer kültürel buluşmaların organize edileceği belirtildi.