Samsun Üniversitesi Üniversite Tanıtım Günlerinde

Samsun Üniversitesi alanında uzman akademisyenlerin yer aldığı tanıtım ekibiyle 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girip tercih yapmaya hak kazanan gençleri bilgilendirmek ve karar verme süreçlerini kolaylaştırmak için Ankara Altındağ Belediyesi tarafından Başkent Millet Bahçesi’nde organize edilen ‘Üniversite Tanıtım Günleri’nde üniversite adayı gençlerle bir araya geldi.

Üniversite Tanıtım Günlerinde Samsun Üniversitesini temsilen, Samsun Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cumhur Türk ve Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Eğitim Koordinatörü Dr. Tuğba Durmuş üniversite tercihinde bulunacak gençlere ve ailelerine; Samsun Üniversitesi’nin vizyonu ve misyonu, fakülte, bölüm ve programların içeriği, nitelikli akademik kadrosu, araştırma ve geliştirme faaliyetleri, barınma ve ulaşım imkânlarına ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Samsun Üniversitesi Öğrencilerin Yanında

Ankara’da düzenlenen Üniversite Tanıtım Günlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Samsun Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cumhur Türk, “Nitelikli Toplum İçin Nitelikli Üniversite felsefesini benimseyen ve “Duvarsız Üniversite Modeli” ile yükseköğretime yeni bir soluk kazandıran bir üniversite olarak; üniversite tercihinde bulunacak gençlerimize rehber ve yardımcı olabilmek için fuardaki yerimizi aldık. İki gün boyunca öğrencilerimizin Samsun Üniversitesi ile ilgili merak ettiği tüm soruları Eğitim Koordinatörümüz Dr. Tuğba Durmuş ile yanıtladık. Öğrencilerimize Samsun Üniversitesi’nin tüm bölümleri ve bu bölümlerin sahip olduğu akademik, araştırma ve eğitim altyapısı hakkında detaylı açıklamalar yaptık. Samsun Üniversitesi’nin benimsediği “Duvarsız Üniversite” anlayışı gençler tarafından ilgiyle karşılandı. Bunun yanı sıra öğrencilere sunduğumuz görsellerde yer alan Ballıca Kampüsü’ndeki fakültelerin içeriği ve fiziki yapısı öğrencilerde hayranlık uyandırdı.“ diye konuştu.