Samsun Üniversitesi, ISO 10002:2018 Kalite Yönetim Sistemi Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi

Samsun Üniversitesi; ISO 10002:2018 Kalite Yönetim Sistemi Standardı kapsamında; Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yapılacak olan dış tetkik çalışmalarının açılış toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıya Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Ali Bilgin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Salih Kesgin, Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Genel Sekreter Doç. Dr. Adem Soruç, TSE Karadeniz Bölge Müdürü Erol Kaygı, Baş Tetkikçiler Tuncay Çimen, Murat Altınok ve akademik, idari birim yöneticileri katıldı.

Üniversitemiz tüm birimleriyle birlikte ISO 10002:2018 Paydaş Memnuniyeti Belgesinin alınması için gerekli hazırlıklarını tamamlayarak, TSE Karadeniz Bölge Müdürü Erol Kaygı ile Baş Tetkikçiler Tuncay Çimen ve Murat Altınok’un katılımıyla birimlerimizin tetkik süreci başladı.

ISO 10002:2018 Kalite Yönetim Sistemi

Bu standart, bir kuruluş içerisinde, planlama, tasarım, geliştirme, işletme, bakım ve iyileştirme dâhil olmak üzere, ürünler ve hizmetler ile ilgili şikâyetleri ele alma süreci için kılavuz bilgileri kapsar. Burada açıklanan şikâyetleri ele alma sürecinin, genel kalite yönetimi sisteminin süreçlerinden biri olarak kullanılması beklenmektedir.