Samsun Üniversitesi DİLMER’de “Dil Seminerleri” Başlıyor

Samsun Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (DİLMER) tarafından gerçekleştirilecek olan “Dil Seminerleri” serisi 23 Şubat Salı günü çevrimiçi olarak başlıyor. Dilin toplum, kültür ve insanla olan ilişkisi ve etkileşimleriyle Türkçenin ve farklı dillerin yabancı dil olarak öğretimi konuları odağında sürdürülecek olan serinin ilk konuğu, Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Halkbilimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özkul ÇOBANOĞLU olacak.

Serinin “Dil, Toplum ve İnsan” başlığını taşıyan bu ilk programında dilin toplum ve insanla olan ilişkileri, insanın ve toplumun iletişim, gelişim ve etkileşim süreçlerinde dilin tarihsel durumu, konumu ve önemi, sosyal ve beşerî bilimler bağlamında dil çalışmalarının dünyadaki ve Türkiye’deki seyri başta olmak üzere çeşitli konuların disiplinlerarası yaklaşımlarla değerlendirilmesi hedeflenmektedir. 23 Şubat Salı 20.00’de başlayacak program, konuya ilgi duyan herkesin katılımına açık ve ücretsizdir.

Zoom linki için tıklayınız.

(Meeting ID: 995 5365 7411

Passcode: 757266)