Samsun Üniversitesi “Birlik ve Beraberlik İftarı”nda Buluştu

Samsun Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Ramazan ayının ruhunu yansıtan “Birlik ve Beraberlik İftarı”, Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirildi.

İftar programına Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Bilgin, Prof. Dr. Salih Kesgin, Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Genel Sekreter Doç. Dr. Adem Soruç, Samsun Üniversitesi akademik ve idari personel ile aileleri katıldı.
Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın, iftar programında yaptığı konuşmada, Ramazan ayının rahmet, bereket ve mağfiret ayı olduğunu belirterek bu özel zamanı Samsun Üniversitesi ailesi ile birlikte geçirmenin verdiği mutluluğu ve önemini dile getirdi. Rektör Aydın, “Bu mübarek ayda bir araya gelmek, birlikte oruç açmak bizim için sadece bir gelenek değil, aynı zamanda birlik ve beraberliğimizi pekiştiren çok kıymetli bir vesiledir. Bu vesileyle birlikte olmanın, paylaşmanın ve dayanışmanın önemini bir kez daha hatırlıyoruz.” dedi. Rektör Aydın konuşmasında Samsun Üniversitesinin düzenlediği “Soframızda Dünya Var” projesine değinerek bu projenin, özellikle uluslararası öğrencileri, Ramazan ayında aileler tarafından iftara davet etmeyi amaçladığını anlatarak, projeye katılan uluslararası öğrencilerin dünyanın farklı coğrafyalarından geldiklerini, bu sayede kültürel alışverişin yanı sıra karşılıklı anlayışın da geliştirildiğini kaydetti. Rektör Aydın, farklı ırkların, kültürlerin, dini inançların ve dünya görüşlerinin bir arada yaşamasının önemine vurgu yaparak artan kutuplaşma eğilimine karşı, birlik ve beraberlik içinde olmanın toplumsal barışa katkı sağlayacağını belirtti.

Rektör Aydın, Gazze ile ilgili de önemli değerlendirmelerde bulundu. Ramazan ayının ruhuna uygun olarak, Gazze’deki zor durumda olan insanlara yardım etmenin önemine dikkat çeken Rektör Aydın, Gazze’ye yardım edilmesinin önemli bir konu olduğunu ifade ederek: “Kısa süre içerisinde, umut ediyoruz ki, İsrail zulmü sona erer. Ancak, en azından dualarımızı yapmaya devam edelim.” diye konuştu.

Rektör Aydın, konuşmasının sonunda iftara katılan herkese teşekkürlerini iletti ve Ramazan ayının tüm insanlık için barış, sağlık ve huzur getirmesini diledi.