Samsun Üniversitesi Akademisyenlerine Yönelik “İnovasyon ve Akademik Girişimcilik” Etkinliği Gerçekleştirildi

Üniversitemizin ev sahipliği yaptığı “İnovasyon ve Akademik Girişimcilik” etkinliği gerçekleştirildi. Samsun Üniversitesi Şehir Ofisi’nde düzenlenen etkinlik, Samsun Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından organize edildi. Etkinliğe, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Prof. Dr. Ali Bilgin ve Üniversitemiz akademisyenleri katılım gösterdi.

Etkinlik, girişimcilik alanında önemli bir figür olan Mentors and Ventures League CEOsu ve SMARTNET Projesi Takım Lideri Ufuk Batum’un konuşmasıyla başladı. Batum, akademik girişimcilikte karşılaşılan zorluklar ve başarı öykülerine dair değerli görüşlerini katılımcılarla paylaştı.

Etkinlik boyunca, girişim finansmanı, başarılı girişimcilik programları ve olası işbirlikleri gibi konular ele alındı. Üniversitemiz akademisyenleri, girişimcilik dünyasına daha derinlemesine bir bakış açısı kazanarak, akademik girişimcilik dünyasının inceliklerini keşfetme fırsatı buldular. Üniversitemiz, inovasyon ve girişimcilik konularında ileriye yönelik daha fazla etkinlik düzenlemeye devam edecek.