Samsun Üniversitesi 15 Temmuz Nöbetindeydi

Samsun Üniversitesi (SAMÜ) 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliklere stant açarak destek verdi.

Samsun Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla halka hitabının ardından etkinlik Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Samsun Müftüsü Seyfullah Çakır’ın şehitler için dua okumasıyla devam etti.

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın da kurulan üniversite standında demokrasi nöbetinde yer aldı. Nöbet sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Mahmut Aydın, “Ülkemizin genç ve dinamik üniversitelerinden biri olan Samsun Üniversitesi, idari ve akademik yapılanmasını gerçekleştirirken adalet ve liyakat ilkesinden hareketle aklını ve gönlünü hiçbir oluşuma ipotek etmeyen varlığının bilincinde ülkesine, milletine ve insanlık ailesine katkı sunmaktan dolayısıyla da iyi ve yararlı insan olmaktan başka bir gayesi olmayan kişilerle yol yürümeyi kendine misyon edinmiştir. Amacımız ön yargıyla hareket ederek herhangi bir kişiye veya yapıya karşı dışlayıcı bir tutum içinde olmadan birbirlerini oldukları gibi tanıyıp bilen, toplumuna ve insanlığa faydalı işler yapmada birbiriyle yarışan nesiller yetiştirmeye katkı sunmaktır. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü vesilesiyle hain darbe kalkışmasına hayatları pahasına karşı duranları saygıyla selamlıyor; şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi de şükranla yâd ediyorum,” dedi.

Selamlama konuşmaları sırasında,15 Temmuz 2016’nın çok önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bu topraklar, medeniyetimizin en büyük ihanetiyle karşı karşıya kaldı. Kendi askeri üniformasını giyen hainlerin, 251 vatan evladını şehit ettiği bir geceydi. Silahsız bir millet, 251 şehit, 2 bin 196 gazi ve 83 milyon insan istikbaline, vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkmıştır. 4 yıl önceki ile sonraki Türkiye arasında çok büyük bir fark var,” diye konuştu.

Ardından sahneye gelen Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, “Dört yıl önce kelle koltukta en uzun 48 saati yaşayan ve ardından bu meydanları dolduran Samsunlular, yaklaşık bir ay boyunca meydanda nöbet tuttu. Burada dört yıl önceyi bir kez daha hatırladık. Allah o günlere bir daha düşürmesin. Zor günlerdi. Vatandaşımız, demokrasimizi kurtarma, ezanımızı ve bayrağı indirmeme konusunda canla başla mücadele etti. Biz böylece millet olduğumuzu gösterdik. Çevremizde Suriye, Irak ve Kuzey Afrika’da olanları düşünelim. Oradaki vatan bilinci olmayanların ne hale geldiğini ve Avrupa yollarında nasıl savrulduğunu görüyoruz. Bizim 1071’de başlayan mücadelemiz, hiç bitmeyecek. Darbe girişiminin sadece ekonomiye 2016 yılında verdiği zarar 400 milyar TL. 2016’da bu darbe girişimi yüzünden biz Türkiye olarak yüzde 2 daha az büyüdük. Her zaman vatanımız için mücadele etmeye devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.

Program Büyükşehir Belediyesi Halk Müziği Korosu konseri ve Mehteran gösterisinin ardından hafızların Kur’an ve ilahi dinletisi ile son buldu.