Samsun “2. Karadeniz Aile Hekimliği Günleri” Başladı

Samsun Üniversitesi birçok önemli aile hekimi ve akademisyeni bir araya getiren “2. Karadeniz Aile Hekimliği Günleri” kongresine ev sahipliği yapıyor.

Samsun “2. Karadeniz Aile Hekimliği Günleri” kongresi birçok uzman bilim insanının katılımıyla başladı. Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalının ev sahipliği, Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD) Samsun girişimi ve organizasyonu ile 17 Mayıs 2023 Çarşamba günü Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salonda başlayan “2. Karadeniz Aile Hekimliği Günleri” kongresi yoğun bilimsel ve akademik programıyla 19 Mayıs’a kadar devam edecek.

Üç gün sürecek kongresinin ana teması ise “Koruyucu Hekimlik” olarak belirlendi. Kongrede  “Koruyucu Hekimlik” temasına uygun olarak aile hekimlerinin araştırmalarını sunacakları sözlü bildirilerden oluşan oturumların yanı sıra, zengin bilimsel program ışığı altında, alanının uzmanı bilim insanları tarafından aile hekimliği pratiğinde sık görülen pek çok kronik hastalığın tüm boyutlarıyla tartışılması hedefleniyor.